Zoek

18 Jun - klaar voor vertrek

Groene vlag: de kust is veilig!  Zo vertrekken we vol goesting en goede moed op scoutskamp. Iedere kampverantwoordelijke ontvangt spoedig een kamppakket van Scouts en Gidsen Vlaanderen met daarin de print van het logboek, een map met stappenplan voor noodprocedure, pictogrammen op kaartjes, en nog wat verrassend nuttig en leuks. 

Inmiddels werd na het verzenden van dit pakket een nieuwe versie van de noodprocedure op punt gesteld. Daarin worden een aantal maatregelen iets soepeler voorgesteld. Zo hoef je bijvoorbeeld bij vermoeden van covid-19 in afwachting van een corona-test nu enkel op het terrein te blijven, maar moet je dan met de leden binnen dezelfde bubbel geen mondmaskers dragen of afstand houden. Het belangrijkste advies blijft in alle twijfelgevallen: raadpleeg een arts en volg diens richtlijnen op. Enkel een arts is bevoegd om een juiste inschatting te maken van wat medisch nodig is. Je vindt de laatste versie van het stappenplan steeds online. Via corona@scoutsengidsenvlaanderen blijven we je nabij om mee antwoorden te zoeken op vragen.

Ook de ouders van alle leden ontvangen een mail van Scouts en Gidsen Vlaanderen. We danken hen daarmee voor het vertrouwen dat zij hebben in onze tak- en groepsleiding om hun zonen en dochters te laten genieten van scouting. Elk kamp dat deze zomer doorgaat wordt mogelijk gemaakt door grondige voorbereiding, grenzeloze vindingrijkheid, bergen praktische inzet en gepuzzel van leid(st)ers, foeriers en medewerkers achter de schermen. Scouting is daarmee paraat. Wendbaar en veerkrachtig waar concrete uitdagingen dat vragen, maar bovenal klaar om te spelen, te kamperen, te tuimelen in het leven als nooit gezien. 

communicatie@scoutsengidsenvlaanderen.be