Zoek

11 Aug - ga verder naar start ...

Nu dagen en nachten binnen de kampbubbel stilaan een warme herinnering worden tot ver buiten anderhalve meter, lonkt de start van een nieuw jaar scouting. Het verlangen bruist: naar weerzien oog in oog, overgang naar een volgende tak, een nieuwe rol in de leidingploeg, naar de zotheid van elkaar en alle gekheid op een stokje. Samen met collega's van alle jeugdbewegingen werken we momenteel aan een veilig kader om de lancering van een vers scoutsjaar mogelijk te maken. We hopen hierop in de tweede helft van augustus helder uitzicht te kunnen geven.  

Mogen in afwachting leidingsactiviteiten zoals groepsraden of planweekends momenteel doorgaan?

Jeugdwerkinitiatieven die niet vallen onder het protocol voor de zomerkampen (bv. leidingsverdeling, kampevaluatie, leefweken, opruimdagen, ...), zijn helaas niet in lijn met het sinds 27 juli opnieuw strikt beperkt aantal toegelaten contacten. Dus steeds af te toetsen bij de lokale overheid of ze mits vereiste afstand, mondmaskers e.d. al dan niet kunnen. Vanuit Scouts en Gidsen Vlaanderen ontraden we voorlopig dergelijke activiteiten en bevelen we nog aan om digitale alternatieven op te zetten.

Tellen we samen af? 't Zal wel zijn!

 

communicatie@scoutsengidsenvlaanderen.be