25 Aug - Het scoutsjaar op gang trappen? 't Zal wel zijn!

PERSBERICHT Een hete kampzomer achter de kiezen; een fris scoutsjaar voor de boeg: zo geeft Scouts en Gidsen Vlaanderen op 29 augustus ’20 met Herfstontmoeting de aftrap voor ‘'t Zal wel zijn ’, nieuwe jaarleuze voor 83.500 scouts & gidsen.

Een bijzonder jaar vraagt om een bijzondere Herfstontmoeting ;-) Wegens de verstrengde coronamaatregelen vindt dit startevenement niet plaats op de Hoge Rielen in Kasterlee zoals we dat gewend zijn. Ook het geplande spel aan het leidingslokaal werd helaas afgevoerd. Dat scouts en gidsen in alle omstandigheden weerbaar én creatief zijn, hebben de afgelopen zomerkampen nog maar eens bewezen: Herfstontmoeting is dit jaar gewoon; helemaal anders.

Scouts en Gidsen Vlaanderen nodigt alle 12.000  scoutsleid(st)ers uit om vanuit hun kot af te stemmen op radiHO, zaterdag 29 augustus van 13 tot 21u. Zeven scoutsduo’s presenteren na 74 jaar HO de allereerste radiouitzending van Scouts en Gidsen Vlaanderen ooit. Tijdens deze live radiouitzending wordt het jaarthema voorgesteld, klinken de grootste scouts-hits, luister je naar exclusieve interviews (mét special guest), en nog veel meer. Zo zetten we het nieuwe jaar met gepaste schwung in. Tune in? 't Zal wel zijn!

Programma radiHO en link naar radiostream

't Zal wel zijn

Met dit jaarthema wil Scouts en Gidsen Vlaanderen mentaal welzijn bespreekbaar maken.

Een jaarthema dat even uitdagend als relevant is. We gaan ermee aan de slag,  zoals steeds op en top scoutesk: met onbevangen speelsheid en onverslijtbare vriendschappen. Alle oplossingen gaan we onderweg niet vinden, misschien lopen we zelfs af en toe wat verloren. Samen bouwen we aan sterke fundamenten en verliezen we nooit de draagkracht van de leidingsploeg uit het oog. Oplappen, aansterken, of bijschaven: het belang van de groep, en iedereen die er deel van uitmaakt, staat voorop. Leiding biedt een luisterend oor, zorgt voor geborgenheid en af en toe wijze raad. Ook geven ze zelf aan wanneer het hun petje overstijgt. We staan nooit alleen en zijn elkaars vangnet waar nodig. Zo werken we vlijtig verder aan een wereld die beter is dan we haar gevonden hebben. Meer info over dit jaarthema, het kenteken, enz: 't Zal wel zijn

--

Media is bij deze van harte uitgenodigd RadiHO, de live radiouitzending met lancering werkjaar 20-21 te volgen.
Meer persinfo? Contacteer Jan Van Reusel (woordvoerder nationale leiding) via 03 231 16 20 of communicatie@scoutsengidsenvlaanderen.be