Zoek

09 Oct - scouting strikter naar code oranje vanaf 14 oktober

De actuele ontwikkelingen van corona en maatregelen daarrond, maken dat het jeugdwerk in Vlaanderen - met ingang vanaf komende woensdag 14 oktober - evolueert naar code oranje mét een bijkomende verstrenging. 

Dit wil zeggen dat jeugdbewegingen nog steeds activiteiten mogen organiseren, maar bij +12 een onderscheid wordt gemaakt tussen binnen en buiten: buiten verandert niets. Binnen worden, in een goed verluchte ruimte, maximum 20  deelnemers toegelaten en als extra verstrenging wordt het dragen van mondmaskers binnen verplicht

Ongewijzigd is dat -12 in bubbels van 50 actief mogen blijven, zowel binnen als buiten zonder mondmasker maar met sterke aanbeveling om zo veel mogelijk in openlucht te spelen.

Weekends en kadervorming zijn toegestaan; leidingsweekends worden eerstdaags nog ingeschat; leefweken zijn verboden

Scouts en Gidsen Vlaanderen is zich - samen met het gehele jeugdwerk - zeer bewust van de stijgende aanwezigheid van het virus in onze samenleving en neemt dan ook graag haar maatschappelijke verantwoordelijkheid. We vinden het dus logisch dat maatregelen tegen het virus met de cijfers van vandaag strenger worden dan tijdens voorbije zomer. Scouts en Gidsen Vlaanderen rekent erop dat dit inzicht gedeeld wordt in onze groepen; dankbaar voor de inzet van onze leiding om creatief én verantwoord het spel van scouting te spelen.

Met vragen kan je terecht via corona@scoutsengidsenvlaanderen.be ; we zorgen voor update online van alle info. 

 

communicatie@scoutsengidsenvlaanderen.be