26 Oct - jeugdwerk vanaf +12 on hold in Groot-Brussel

Binnen het Brussels Hoofdstedelijk Gewest worden voor alle jeugdbewegingen de activiteiten vanaf +12 stilgelegd; alvast tot 19 november; zo laat Minister-President Rudi Vervoort weten. Tot -12 blijft de regeling zoals voorzien in Vlaanderen onder code Rood gelden. Deze beslissing houdt in dat de 10 groepen van Scouts en Gidsen Vlaanderen vanaf vandaag in deze regio hun werking met leden vanaf 13 jaar stopzetten. Ook andere groepen kunnen tijdens die periode niet met deze leeftijdsgroep naar Brussel op uitstap.

Tot nader order blijft buiten Brussel in Vlaanderen voor alle jeugdwerk nog code Rood actief. Dat wil zeggen dat dit een veilig kader is waarin scouting mag worden georganiseerd en dat groepen dus kunnen bepalen wat binnen die krijtlijnen wordt aangeboden: Scouts en Gidsen Vlaanderen ondersteunt zowel groepen die hun activiteiten beperken of onderbreken als groepen die blijven aanbieden wat toegelaten is.

communicatie@scoutsengidsenvlaanderen.be