01 Dec - scouting zoals het is tot 15 januari

Tot en met vrijdag 15 januari 2021 blijven de huidige jeugdwerkregels gelden. Dit wil (samengevat) zeggen dat voor leden tot 12 jaar scoutsactiviteiten kunnen aangeboden worden volgens de voorgeschreven regels. Met leden ouder dan 12 jaar mogen geen activiteiten worden georganiseerd.

Laten we ons optrekken aan aftellen. In tussentijd blijft de jeugdsector samen met overheden en experten naar duurzame duidelijkheid toewerken voor kinderen, jongeren en hun jeugdbeweging. In diezelfde tussentijd willen we vanuit Scouts en Gidsen Vlaanderen iedereen een hart onder de riem steken om vindingrijk te zijn in het uitreiken naar elkaar; geheel binnen de krijtlijnen van wat toegelaten is. Om verbonden te blijven met mekaar: online in de ether of live in de winterse buitenlucht, op wandel of op de fiets met wie dat mag en wil. Stilzitten is namelijk niet wat een beweging graag doet. Meer dan 50 miljoen scouts en gidsen trekken hun spoor door deze tijd; we never walk alone.

Groepen die het wensen en zien zitten om hun lokaal komende examenperiode om te toveren tot een veilige, stille ruimte om samen te studeren, kunnen bij hun plaatselijk bestuur informeren naar de nodige voorwaarden of toestemming hiervoor.  Met vragen of opmerkingen rond corona en jeugdwerk kan je terecht via corona@scoutsengidsenvlaanderen.be ; de Hopper winkels heropenen hun deuren zodat alvast niemand nog over een kerst- of nieuwsjaartsgeschenk hoeft te twijfelen.

Met een gloed van scouting,

communicatie@scoutsengidsenvlaanderen.be