Zoek

Nieuws Archief

15 mei - Liftregels versoepeld

Mag je als scout of gids liften? Dat werd op het Groepsleidingscongres 'Scouting Rules' in 2017 in vraag gesteld. En nu is er een besluit van de nationale leiding: leiding mag liften als ze onderstaande regels volgen. Voor leden blijft liften binnen Scouts en Gidsen Vlaanderen een verboden activiteit. 

We begrijpen dat het op het Groepsleidingscongres leek dat ook jins zouden mogen liften onder bepaalde voorwaarden. Maar zoals je hieronder kan lezen was dat niet mogelijk.

18 jun - Scouting in tijden van kiezen ...

Er komen andere tijden? Verkiezingen staan voor de deur, de campagnes zijn gestart, dat ontgaat geen rode duivel. Maatschappelijk engagement zit in het DNA van scouting. Het is dan ook niet verwonderlijk dat scouts en gidsen deelnemen aan het huidig politiek debat. Dat het vuur van scouting ook zo in onze samenleving brandend blijft, siert ons; tegelijk waken we er als nationale leiding over dat onze jeugdbeweging vrij blijft van politieke kleuring. Zodat iedereen zich vrij en welkom voelt.

13 jun - Wij zoeken een: Systeembeheerder Windows en Supportmedewerker

Scouts en Gidsen Vlaanderen vzw is één van de grote jeugdbewegingen in Vlaanderen met meer dan 80.000 leden en 95 personeelsleden op het nationaal secretariaat, onze acht jeugdverblijven en zes winkels. Om onze dienst informatica te versterken, zijn we op zoek naar een gedreven (m/v): Systeembeheerder Windows en Supportmedewerker

06 jun - Vaccinatie virale teken in Centraal- en Noord-Europa

Enkele weken geleden werden de adviezen rond preventie bij tekenbeten in verschillende Europese landen aangepast. Er wordt nu aanbevolen om je te laten vaccineren als je naar bepaalde regio's gaat en wandelt en/of kampeert.

25 mei - Jeugdverblijf De Brink # toegankelijk voor iedereen

Op 26 mei 2018 opent Scouts en Gidsen Vlaanderen tegelijk drie projecten die de toegankelijkheid op Hopper Jeugdverblijf De Brink bij Herentals verrassend verbeteren: onze nieuwe avontuurlijk verblijfsaccomodatie De Shelterbijhorende rolstoelpaden en volledig vernieuwd kampeersanitair.

25 mei - Future proof, wat vond je ervan?

Deed je op de districtsraad of groepsraad de methodiek Future proof ? Laat ons weten wat je ervan vond en vul deze bevraging in. Zo kunnen we je nog beter ondersteunen. En kunnen we de impact meten die de methodiek Future proof heeft op jullie werking.

 

 

14 mei - Youthwork@pride2018

De Belgian Pride Parade (of kortweg 'Pride') is een grote optocht die elk jaar doorgaat in Brussel rond 17 mei, de Internationale Dag tegen Holebi- en Transfobie (IDAHOT). Duizenden mensen en tal van organisaties komen op straat om te tonen dat iedereen gelijkwaardig is, ongeacht seksuele oriëntatie, genderidentiteit en/of genderexpressie. Met Scouts en Gidsen Vlaanderen staan we daar volledig achter en nemen we opnieuw deel aan dit evenement onder de noemer 'Youthwork@Pride'.

20 mei - Geven zit scouts & gidsen in het bloed

De pedagogische leiding steunt en deelt de oproep van het Rode Kruis naar jongvolwassenen om bloed te geven. Een ongeluk is vlug gebeurd; bloed geven ook. Check vandaag nog waar je bloed kan doneren via www.rodekruis.be/ongeluk ... We posten deze campagne daarom via sociale media van Scouts en Gidsen Vlaanderen. 

Bloed geef je bij het Rode Kruis

 

communicatie@scoutsengidsenvlaanderen.be 

09 mei - Tussen school en scouts: tijd van uw leven

Onrust op de banken onder studenten in Gent en Leuven, laat ook de nationale leiding van Scouts en Gidsen Vlaanderen niet onberoerd. Niet omdat de jeugdbeweging zich wil mengen in het breed debat over onderwijsvernieuwing; wel omdat een eventuele herindeling van het academiejaar stevig zou kunnen ingrijpen op de persoonlijke agenda van jongeren, en dus ook op hun buitenschoolse engagementen.