Zoek

Nieuws Archief

20 mrt - Fiscale attesten belastingvrije giften verstuurd

Externe partijen kunnen in België een belastingvrije gift doen aan organisaties en verenigingen. Hiervoor krijgen ze in ruil vervolgens een aftrek van hun belastingen. Om dit voordeel te genieten hebben externen een fiscaal attest nodig dat wij opmaken. Deze week werden de fiscale attesten voor de belastingvrije giften van het aangiftejaar 2018 verstuurd.

15 mrt - Weetjes buitenlandse kampen

Enkel niet alledaagse weetjes, maar zeker de moeite waard door te nemen.

Zijn niet dringende reddingen verzekerd?

Hopelijk heb je deze niet nodig, maar dit is wel degelijk verzekerd. Wel zit hier een plafond aan van 2.500 EUR per lichamelijk ongeval. In geval dat er via Scouts en Gidsen Vlaanderen een reisbijstand is afgesloten bedraagt dat 6.250 EUR per ongeval. Bij een verzekering via de mutualiteit zijn dit soms nog andere bedragen.

Wat zijn verboden activiteiten voor scouts en gidsen?

15 mrt - Kampregistratie buitenlands kamp

Hebben jullie al een bestemming voor je buitenlands kamp gekozen? Vergeet dan zeker je kamp niet te registreren via https://www.scoutsengidsenvlaanderen.be/kampregistratie

Enkele weken na je kampregistratie krijg je ook je Internationaal Scouts- en Gidsenpaspoort toegestuurd. Dit dient als bewijs dat jouw groep officieel aangesloten is bij de internationale scouts en gidsenbeweging. Dit opent vaak de deuren in het buitenland. 

11 mrt - Stormschade? doe aangifte.

Stormschade? doe aangifte.

Mogelijk hebben lokalen van onze groepen ook geleden onder de hevige wind van de voorbije dagen. In dat geval kan je op basis van de polis 38.126.180 voor Scouts en Gidsen Vlaanderen aangifte van deze schade doen bij Ethias:

22 feb - vandaag internationale feestdag scouts en gidsen

Op 22 februari - #ScoutFoundersDay #WorldThinkingDay - herinneren alle 50.000.000 scouts en gidsen wereldwijd elkaar aan hun vriendschap en engagement. ...‘Claim The Climate’, Brussel, 2 december 2018: de 5 Belgische scouts- en gidsenverenigingen komen massaal mee op straat voor de klimaatmars die ruim 75.000 deelnemers op de been brengt. Ook elders in de wereld steunen scouts en gidsen initiatieven voor het klimaatbewustzijn.

21 feb - Aurelien Thijs: een spoorteken

Met droefheid melden we het overlijden -  op woensdag 20 februari 2019 - van Aurelien Thijs, verbondsvoorzitter van VVKS 1969-1973 en VVKM-VVKS 1973-1975. Scouts en Gidsen Vlaanderen neemt met dit vertrek naar de overzijde, afscheid van een bijzonder betekenisvol man in vele opzichten, blijvend gewaardeerd binnen en buiten scouting.

06 feb - Ga samen op vorming in de paasvakantie

Ga samen op vorming! Of alleen. Als jin of als leiding. In de paasvakantie. Of daarbuiten. Onderweg of gezellig binnen, maar natuurlijk ook veel buiten. Animator of Jintro, Basisweekend of Gilwell. Of instructeur.

Schrijf je nu in!

08 feb - Gewetensvol vuurtje stoken?

In de schoot van onze huidige collectieve bekommernissen rond het klimaat bekruipt mogelijk onbehagen bij het ontsteken van kamp- en kookvuren met scouts en gidsen. Neen, we gooien vanuit Scouts en Gidsen Vlaanderen deze traditie niet overboord: vuur maakt een deel uit van ons kampleven en wij zullen onze groepen dan ook geen verbod opleggen of ontraden om nog kampvuren te houden of op hout te koken.

We vinden een kampvuur zinvol om een aantal redenen:

06 feb - Bevraging inspraak groepsleiding

Ben je groepsleiding? Scouts en Gidsen is op zoekt naar jouw mening. Over inspraak nog wel. In aanloop naar het Groepsleidingscongres 2020.

Een thesisstudent maakte de bevraging. Volg deze link en laat snel je stem horen. Je maakt kans op een gratis vorming of een Hopperbon van 20 euro.

09 jan - Kampterrein in risicozone varkenspest?

Ga je deze zomer op kamp naar het zuiden van de provincie Luxemburg? Check dan de interactieve kaart. Ligt je kampplaats binnen de paarse lijn? Dan valt je kampplaats binnen de officiële risicozone Varkenspest. En is de kans groot dat je kamp niet zal kunnen doorgaan op die kampplaats.

Wat nu? Mail zo snel mogelijk alle gegevens naar permanentie@scoutsengidsenvlaanderen.be Meer info vind je hier.