Zoek

Nieuws Archief

21 feb - 22/2 ❤ scouts & gidsen

Op 22 februari herdenken scouts en gidsen wereldwijd hun broeder- & zusterschap. Die dag vieren we immers de geboorte van Lord Robert Baden-Powell (geboren in 1857), founder van scouting; toevallig ook de verjaardag van zijn vrouw (geboren in 1889) Olave Baden-Powell, stichtster van guiding. Momenteel zijn er 50 miljoen scouts en gidsen op aarde in meer dan 160 landen. Vele leden en leiding trekken deze dag hun uniform aan als teken van verbondenheid en engagement.

09 feb - Ga je op buitenlands kamp? Ontmoet dan nu al scouts uit jouw land van bestemming

Op zaterdagavond 25 februari zijn er héél wat buitenlandse scouts in Brussel. Ga jij deze zomer op kamp naar Denemarken, Finland, Ierland, Italië, Zweden, Spanje, Frankrijk, Duitsland, Nederland, Polen, Servië of Zwitserland? Lijkt een babbel met lokale scouts je een meerwaarde in je kampvoorbereiding? Praktische en inhoudelijke tips verzekerd!

24 jan - Volkswagen zet campagne met scouts stop.

Op verzoek van Scouts en Gidsen Vlaanderen werd de affichering voor Volkswagen met scouts in beeld vervroegd teruggetrokken. Onze nationale leiding had hierop aangedrongen aangezien hierover vooraf geen afspraken werden gemaakt en omdat de advertentie dus onterecht een commerciële belangenvermenging liet uitschijnen.

18 jan - WEDSTRIJD: Pesten check it out

Hoe voorkom jij dat kinderen en jongeren pesten in je jeugdvereniging? Toon met de checklist hoe jij ervoor zorgt dat iedereen zich goed voelt in je groep.

Lokale scoutsgroep? Check it out

15 dec - Help, ik heb een kind bij de scouts!

In januari dropten we bij alle gezinnen waarvan zoon of dochter voor het eerst aansloot bij scouting een 'Kleine Gids' in de bus: klein van vorm maar groot van inhoud. Voor ouders van leden is het een mooie kennismaking met Scouts en Gidsen Vlaanderen. Het zakboekje geeft beknopt weer wie we zijn en wat we doen.

18 jan - Scouting laat zich niet voor een kar spannen.

De nationale leiding van Scouts en Gidsen Vlaanderen vzw reageert verontwaardigd op een reclamecampagne voor Volkswagen die deze week in het straatbeeld verscheen. De advertentie toont liftende scouts als publiciteit voor het type ‘Caddy Maxi’ van VW. We nemen hiervan uitdrukkelijk afstand en vragen om deze campagne onmiddellijk bij te sturen.

13 dec - Scouting Rules op 22 april 2017

Op zaterdag 22 april blaast Scouts en Gidsen Vlaanderen verzamelen voor alle groepsleid(st)ers. Afspraak in Theater Elckerlyc te Antwerpen voor het driejaarlijks groepsleidingscongres dat de koers aangeeft voor onze jeugdbeweging.

Hoe speelbaar & regelbaar is scouting?

24 nov - Omdat afscheid niet alleen weggaan maar ook een beetje stil blijven is.

Omdat bij scouting inderdaad iedereen welkom is. Omdat jongeren er durven tuimelen. Omdat niet alleen het zelfvertrouwen van kapoenen, maar ook dat van leiding groeit in het niet vrijblijvende spel. Omdat kinderen en jongeren durven dromen van gelukkige mensen in een
rechtvaardige wereld. Omdat ik uit ervaring weet dat dit geen illusie is. Dat is waarom ik zes jaar geleden verbondscommissaris wou worden en waar ik trots op ben.

Het zit er op. Sinds 2010 mocht ik als een patrouilleleider met jullie spoorzoeken.

20 nov - anyway the wind blows

Scouts en gidsen houden rekening met de aangekondigde storm deze zondag en passen hun activiteiten aan; de verbondsleiding wijst erop om aanwijzingen van hulpdiensten en instructies van overheden op te volgen ivm verbod op het betreden van bossen en natuurgebieden. Vermijd het spelen onder bomen bij noodweer. Eventuele stormschade aan lokalen is verzekerd.

 

communicatie@scoutsengidsenvlaanderen.be

14 okt - Winnaar met Focus

Uit 37 deelnames voor onze fotowedstrijd ‘FOCUS’ selecteerde de jury (Joris Bulckens en Jeroen Broeckx) 3 winnaars. Zij maakten de keuze uit de reeksen van telkens 10 foto’s die iedere kandidaat inzond.

Een 3de plaats wordt gedeeld door Casper De Geus en Lucas Flies, op de 2de plaats hebben we Omar Wilssens. Op plaats 1 landt Stien Van Kerckhoven.