Zoek

Nieuws Archief

18 Jun - klaar voor vertrek

Groene vlag: de kust is veilig!  Zo vertrekken we vol goesting en goede moed op scoutskamp. Iedere kampverantwoordelijke ontvangt spoedig een kamppakket van Scouts en Gidsen Vlaanderen met daarin de print van het logboek, een map met stappenplan voor noodprocedure, pictogrammen op kaartjes, en nog wat verrassend nuttig en leuks. 

17 Jun - klaar

Groene vlag: de kust is veilig. Zo vertrekken we vol goesting en goede moed op scoutskamp. Iedere kampverantwoordelijke ontvangt spoedig een pakket van Scouts en Gidsen Vlaanderen met daarin de print van het logboek, een map met stappenplan voor noodprocedure, pictogrammen op kaartjes, en nog wat verrassend nuttig en leuks. Inmiddels werd na het verzenden van dit pakket een nieuwe versie van de noodprocedure op punt gesteld. Daarin worden een aantal maatregelen iets soepeler voorgesteld.

12 Jun - Scouts en Gidsen Vlaanderen bezint zich rond anti-racisme en positie van Baden-Powell

Het ontgaat niemand: een internationale beweging trekt zich op gang tegen alle vormen van geweld naar mensen van kleur. In het kader daarvan worden nu in het Verenigd Koninkrijk vragen gesteld bij een standbeeld van Baden-Powell, en diens uitspraken of betrokkenheid bij raciale mistoestanden. 

07 Jun - Ritme klaar ... Scouting herstart

Zet je in Beweging!  Gebaseerd op de Nationale Veiligheidsraad, kunnen alle jeugdbewegingen weer op verhaal komen: vanaf 8 juni kan de gewone werking in groepen van Scouts en Gidsen Vlaanderen worden hervat. Zij het dat die opstart geleidelijk moet verlopen. 

Hoe mogen we activiteiten organiseren?

Alle activiteiten in jeugdbewegingsverband zijn vanaf 8 juni weer toegestaan, maar er gelden beperkingen:

09 Jun - mailverkeer Groepsadmin verstoord

Wegens problemen met servers bij Scouts en Gidsen Vlaanderen kunnen groepen die via onze Groepsadministratie mailen naar hun leden, leiding en ouders, tijdelijk hinder ondervinden. Dienst IT werkt aan een oplossing en we hopen vandaag spoedig positief nieuws hierover te delen.

communicatie@scoutsengidsenvlaanderen.be 

04 Jun - Nationaal Secretariaat moeilijk bereikbaar

Wegens stroomstoring in de omgeving van Het Scoutshuis, is het secretariaat van Scouts en Gidsen Vlaanderen en de klantendienst van Hopper Winkel tijdelijk moeilijk telefonisch bereikbaar; ook online kunnen er onregelmatigheden zijn. We hopen deze hinder spoedig achter ons te laten.

communicatie@scoutsengidsenvlaanderen.be

03 Jun - kampen kunnen uit de startblokken

Met meer dan gewone aandacht blijven we de evolutie volgen van maatregelen om corona in te perken. Uit de briefing vandaag door de Nationale Veiligheidsraad, leiden we voor scouting af dat vanaf 8 juni alles kan doorgaan wat nodig is als voorbereiding op de kampen, en dit binnen het kader van wat voortaan ‘6 individuele gouden regels’ wordt genoemd. Dat wil zeggen dat met leiding, leden en ouders alle noodzakelijke materiële en informatieve voorbereidingen van het kamp mogen worden georganiseerd.

22 May - Op kamp!

Eén kreet; wat een opluchting. De Veiligheidsraad zette vandaag na lang beraad het licht op groen voor de zomerkampen van onze jeugdbewegingen. Daarmee gaat na twee maanden twijfel en geduld een schok van blijdschap door onze wereld van scouts en gidsen. De hoofdpunten:

  • Alle leden, leiding en foeriers kunnen deze zomer, als ze voldoen aan enkele gezondheidsvoorwaarden, in principe overal in België op kamp.

15 May - heropening skate- & sportparken betekent geen toestemming tot herstart scouting

Skateparken en sportterreinen gaan weer open onder toezicht. Scouts en Gidsen Vlaanderen is verheugd met deze extra aandacht voor kinderen en jongeren; super dat jonge wolven weer ruimte wordt gegund om te bewegen en elkaar te ontmoeten. We ervaren dit als een positief signaal naar ook onze nabije toekomst, maar wij mogen dit niet meteen vrij interpreteren als fiat voor scoutsactiviteiten.

14 May - Wij willen ... #VrijSpel

De voorbije weken zaten we met z'n allen reikhalzend te wachten op duidelijk nieuws en versoepelingen in de exitstrategie voor kinderen en jongeren. Het perspectief van kinderen en jongeren was tot nu toe amper te vinden in de maatregelen tegen de verspreiding van corona en de exitstrategie.