Zoek

Nieuws Archief

19 Nov - Fred & Frieda als buitenDIENST

1 op 4 bewoners van een woonzorgcentrum krijgt nooit bezoek; dat is het topje van de ijsberg. Een berg van verlatenheid. Als ‘alleen zijn’ de enige optie is, dan dreigt eenzaamheid. Fred & Frieda is een samenwerkingsproject van de Vlaamse Overheid met een brede waaier aan zorgverleners, om bejaarden of al wie in een kwetsbare context leeft uit isolement te helpen. Via fredenfrieda.be kunnen scouts of gidsen zich aanmelden als buddy.

17 Nov - Vol vertrouwen klopt ons hart

Beste ouders van scouts & gidsen, Wie had dit gedacht? Op de valreep voor de zomer stuurden we jullie een mail om zonen en dochters uit te wuiven naar de zomerkampen. Wat was dat heerlijk!

30 Oct - licht tegen het duister in

We nemen er akte van dat in opvolging van de ‘sanitaire noodtoestand’ door het overlegcomité uitgevaardigd, in Vlaanderen toch nog jeugdwerkactiviteiten tot 12 jaar toegestaan worden. Die blijken op deze leeftijd virologisch verantwoord. We bekijken binnen de sector wat dit juist betekent. Als nationale leiding zijn we hierover enigszins verbaasd en nodigen groepen in Scouts en Gidsen Vlaanderen uit om in afwachting van meer duidelijkheid met bijzonder veel verantwoordelijkheid met deze vrijheid om te gaan.

27 Oct - scouting +12 ter plaatse rust

De Vlaamse Regering maakte bekend dat vanaf woensdagnacht 28 oktober geen activiteiten meer toegelaten zijn voor jongeren vanaf 12 jaar. Deze samenkomsten worden binnen scouting tijdelijk opgeschort, tot zolang de omstandigheden dit vereisen.  Activiteiten blijven (binnen de lijnen van code Rood) wel mogelijk met kinderen jonger dan 12 jaar.

26 Oct - jeugdwerk vanaf +12 on hold in Groot-Brussel

Binnen het Brussels Hoofdstedelijk Gewest worden voor alle jeugdbewegingen de activiteiten vanaf +12 stilgelegd; alvast tot 19 november; zo laat Minister-President Rudi Vervoort weten. Tot -12 blijft de regeling zoals voorzien in Vlaanderen onder code Rood gelden. Deze beslissing houdt in dat de 10 groepen van Scouts en Gidsen Vlaanderen vanaf vandaag in deze regio hun werking met leden vanaf 13 jaar stopzetten.

23 Oct - code Rood houdt scouts en gidsen samen

Op basis van het overlegcomité op 23 oktober van de federale regering, schakelen we vanaf vandaag met het jeugdwerk over op code Rood. Deze code wordt bijgewerkt met maatregelen aangescherpt op de moeilijke evolutie in de verspreiding van corona. 

22 Oct - volgende halte: Dag v/d Jeugdbeweging

Nog 1 keer slapen: morgen vrijdag 23 oktober is het de Dag van de Jeugdbeweging. Na 20 jaar een feestelijke verjaardagseditie op de koop toe. Feest? Nu? Dat corona ons meer laat zoomen dan zoenen, belet niet dat 285.000 kinderen & jongeren hun jeugdbeweging zullen vieren. Tijdens het ontbijt dichterbij onszelf maar met hart en ziel bij elkaar. In heel wat steden of gemeentes zijn daarvoor activiteiten gepland.

21 Oct - ⚠️ geen activiteiten met overnachting komend weekend

BREAKING: In afwachting van verwachte verstrengde maatregelen die momenteel worden onderhandeld en besproken tussen sector, experten en kabinet, annuleren we met alle jeugdbewegingen alvast dit weekend (23-25 oktober) alle overnachtingen voor alle leeftijden.

16 Oct - fase 4: voorlopig blijft jeugdwerk in code Oranje

De verstrengde maatregelen rond corona die het overlegcomité van de federale regering voor komende maand uitvaardigden, hebben niet meteen impact op de gewone werking van scouting. We bekijken volgende week welke invloed alarmniveau 4 van de coronabarometer heeft op het jeugdwerk. Tot dan biedt code Oranje het kader voor veilige organisatie van scouts- en gidsenactiviteiten. We houden je hier op de hoogte van eventuele nieuwe richtlijnen.

09 Oct - scouting strikter naar code oranje vanaf 14 oktober

De actuele ontwikkelingen van corona en maatregelen daarrond, maken dat het jeugdwerk in Vlaanderen - met ingang vanaf komende woensdag 14 oktober - evolueert naar code oranje mét een bijkomende verstrenging.