Kladwerk oktober 2018

Inhoud

Nieuwe Verbondsvoorzitter  -- WOSM en WAGGGS  --  Kampzomer 2018 in cijfers  -- Methodiekenweekend  --  Kalender  --

Nieuwe verbondsvoorzitter

We hebben een nieuwe verbondsvoorzitter (VV): Pieter Lauwers. Gekozen op de verbondsraad van oktober 2018. De verbondsvoorzitter staat als vrijwilliger aan het hoofd van Scouts en Gidsen Vlaanderen. Hij coördineert samen met een andere vrijwilliger, de verbondsbeheerder (VB), Pieter Verberck, en de verbondscommissaris (VC), Anton Smagghe de nationale werking van onze jeugdbeweging. Je kan de verbondsvoorzitter onder andere tegenkomen op Herfstontmoeting en het Groepsleidingscongres.

Pieter Lauwers (25) groeide op van kapoen tot groepsleider bij de scouts van Hoboken. In 2016 werd hij districtscommissaris voor Hollebeek (gouw Antwerpen) en startte hij als vormingsbegeleider. Vorig jaar was Pieter op de wereld-gidsen conferentie (WAGGGS) en ontwikkelde hij mee strategische doelstellingen van scouting & guiding. Hij helpt mee om het Belgische verhaal voor te stellen en uit te dragen tijdens de komende Jamboree van 2019.

Pieter wil als voorzitter mensen samenbrengen binnen scouting en verbinden over de verschillen heen.

Wie gaat er mee naar WOSM en WAGGGS?

Elke drie jaar komen delegaties van alle Europese scouts- en gidsenorganisaties samen voor een internationale algemene vergadering van WOSM en WAGGGS. Op de agenda staan de evaluatie van de voorbije drie jaar, het uitstippelen van het beleid en de strategie die de Europese regio’s zullen voeren in de komende drie jaar en de verkiezing van de nieuwe Europese Regionale Comités voor WOSM en WAGGGS.

Daarnaast is het dé place-to-be om in dialoog te gaan met 400 andere scouts en gidsen uit gans Europa en ideeën uit te wisselen over een breed gamma aan thema’s. Door middel van deze debatten en gesprekken gaan we samen met de andere delegaties op zoek naar manieren waarop we scouting en guiding de komende drie jaar kunnen versterken, verbeteren en uitdragen.

De volgende Europese conferentie voor WOSM en WAGGGS vindt plaats van 24 tot en met 28 augustus 2019 in Split, Kroatië.

Scouts en Gidsen Vlaanderen is op zoek naar twee enthousiastelingen die de Belgische delegatie willen versterken in Kroatië: één persoon om de WOSM conferentie te volgen en één persoon die de WAGGGS conferentie volgt, in samenwerking met de IC’s. We bieden je de unieke kans om actief deel te nemen aan de discussies, workshops en plenaire sessies.

Meer info over deze vacatures vind je hier.

Kampenzomer 2018 in cijfers

Hoeveel leden gingen op kamp?
Wat was dé favoriete kampbestemming 2018?
Hoeveel permanenties registreerde Scouts en Gidsen Vlaanderen?

Klik hier voor een terugblik naar de kampenzomer.

Save the date: methodiekenweekend

25/10: Verbondscommissie