Kladwerk oktober 2018

Inhoud

Nieuwe Verbondsvoorzitter  -- WOSM en WAGGGS  --   Methodiekenweekend  --  Kampzomer 2018 in cijfers  -- Kalender  --

Nieuwe verbondsvoorzitter

We hebben een nieuwe verbondsvoorzitter (VV): Pieter Lauwers. Gekozen op de verbondsraad van oktober 2018. De verbondsvoorzitter staat als vrijwilliger aan het hoofd van Scouts en Gidsen Vlaanderen. Hij coördineert samen met de verbondsbeheerder (VB), Pieter Verberck, en de verbondscommissaris (VC), Anton Smagghe de nationale werking van onze jeugdbeweging.

Pieter Lauwers (25) groeide op van kapoen tot groepsleider bij de scouts van Hoboken. In 2016 werd hij districtscommissaris voor Hollebeek (gouw Antwerpen) en startte hij als vormingsbegeleider. Vorig jaar was Pieter op de wereld-gidsen conferentie (WAGGGS) en ontwikkelde mee strategische doelstellingen van scouting & guiding.

Pieter wil als voorzitter mensen samenbrengen binnen scouting en verbinden over de verschillen heen.

Wie gaat er mee naar WOSM en WAGGGS?

Scouts en Gidsen Vlaanderen is op zoek naar twee enthousiastelingen die de Belgische delegatie willen versterken op de volgende Europese conferentie voor WOSM en WAGGGS. Deze vindt plaats van 24 tot en met 28 augustus 2019 in Split, Kroatië. We zoeken één persoon om de WOSM conferentie te volgen en één persoon die de WAGGGS conferentie volgt, in samenwerking met de IC’s. We bieden je de unieke kans om actief deel te nemen aan de discussies, workshops en plenaire sessies.

Elke drie jaar komen delegaties van alle Europese scouts- en gidsenorganisaties samen voor een internationale algemene vergadering van WOSM en WAGGGS. Op de agenda staan de evaluatie van de voorbije drie jaar, het uitstippelen van het beleid en de strategie die de Europese regio’s zullen voeren in de komende drie jaar en de verkiezing van de nieuwe Europese Regionale Comités voor WOSM en WAGGGS.

Meer info over deze vacatures vind je hier.

Save the date: methodiekenweekend

Methoquoi?

Het hele jaar door het beste van jezelf geven, het vraagt wat van een mens. De waan van de dag kan er weleens voor zorgen dat je er niet toe komt om je eens te verdiepen in een bepaald thema. En dat is net wat we op methodiekenweekend doen!

Methodiekenweekend gaat door van 22 tot 24 februari in het prachtige Destelheide in Dworp. Ben je (a)DC, vormingsbegeleider, beheerder, ploeg IT'er, commissaris Hopper winkel, redacteur... kortom doe je iets binnen de structuren van Scouts en Gidsen Vlaanderen? Dan ben je méér dan welkom!

Het weekend is als volgt opgedeeld:

• Vrijdagavond: installeren +  iets met z'n allen (gastspreker, groot kennismakinsspel,..)
  • Zaterdag voor- en namiddag: workshop 1 - een hele dag, dus veel kans op diepgang
  • Zaterdagavond: workshop 2 - Hier mag het ook wat luchtiger zijn (van verhalen vertellen tot card board wars tot hockey)
  • Zondagvoormiddag: workshop 3 - wat korter dan de workshop van zaterdag overdag maar daarom niet minder boeiend!

Na de avondsessies kan je nog naar de bar, waar zowel praters als dansers aan hun trekken komen ;).

Na de kerstvakantie gaan de inschrijvingen open, maar hou de datum alvast vrij in je waarschijnlijk goedgevulde agenda!

Kampenzomer 2018 in cijfers

Hoeveel leden gingen op kamp?
Wat was dé favoriete kampbestemming 2018?
Hoeveel permanenties registreerde Scouts en Gidsen Vlaanderen?

Klik hier voor een terugblik naar de kampenzomer.

30-4/11: Kaderdagen structuren

16-18/11: DC going 2018