En hoe zit het met scouts en gidsen in de rest van de wereld?

Scouts en Gidsen, je vindt ze (bijna) overal ter wereld. In totaal zijn we met maar liefst 50 miljoen Scouts en Gidsen, verspreid over 180 landen en de 5 continenten. Wist je trouwens dat er maar 6 landen in de wereld zijn waar Scouting and Guiding niet voorkomt?

Buiten België is er nog Europa en de wereld waar Scouts en Gidsen hun overkoepelende organisaties hebben. In dit geheel heb je ook aparte bijeenkomsten per religie.
Scouts en Gidsen Vlaanderen is aangesloten bij de katholieke koepels, WOSM voor de jongens en WAGGGS voor de meisjes. Op al deze vlakken zit Scouts en Gidsen Vlaanderen mee vertegenwoordigd om mee het beleid te bepalen.

Een overzichtje:

...... GSB - Gidsen & Scouts België is aangesloten bij de volgende Wereldorganisaties

• WOSM - World Organisation of the Scout Movement
  • WAGGGS - World Association of Girl Guides and Girl Scouts