Alsjeblief dankjewel

Datum van publicatie:
03/2010
Korte Beschrijving:
Een handleiding in tweedehandsverkoop van uniformen.

Bij het ontwikkelen van het uniform voor Scouts en Gidsen Vlaanderen gingen we uit van een prijs- en kwaliteitsbewust ontwerp. Eenzelfde kledij voor alle takken en voor zowel jongens als meisjes. Zo kan deze kleding vlot worden doorgedragen over takken heen zodat men niet noodzakelijk elke drie jaar nieuwe stukken moet aanschaffen. De materialen zijn ook stevig zodat ze tegen een speelse stoot kunnen en vele jaren overleven.

Met het idee van een tweedehandshandel gaan we op die gedachte verder. Zo'n aanbod maakt het dragen van een uniform voor wie dat wil nog goedkoper. Bovendien sluit dit aan bij een gezonde ecologie: met het doorgeven en dus recycleren van uniformen is er minder productie nodig wat sowieso milieuvriendelijk is. Als groep geef je hiermee een signaal.

In deze brochure zetten we kort uiteen hoe je zo’n tweedehandsverkoop in je groep kan aanpakken. Het lijkt ons verstandiger om dit binnen groepen op touw te zetten dan op verbondsniveau. Zo'n circuit staat in een groep immers veel dichter bij leden en ouders en maakt zowel het inzamelen als verdelen van onderdelen eenvoudiger. Vanuit Hopper winkel willen we jullie sterk aanmoedigen om dit initiatief te nemen en je graag bijstaan met raad en daad. Laat deze brochure hier alvast eerste aanzet toe zijn.

(V.U.: Scouts en Gidsen Vlaanderen vzw)

Verkrijgbaar:
Te koop in Hopper Winkel