Buitenbeentjes in leiding

Datum van publicatie:
01/2009
Korte Beschrijving:
Over jongeren met een handicap, in leiding.

Deze brochure gaat over een bijzonder inclusief idee: een persoon met een handicap opnemen in de leidingsploeg van je groep. Dat dat niet altijd vanzelfsprekend is, weten we uit ondervinding. Om jullie hierbij op weg te helpen, hebben we speciaal voor jullie deze brochure ontworpen.

Als eerste zetten we de meerwaarde van dit uitdagende idee op een rijtje. Want iedere nieuwe uitdaging die jullie durven aangaan brengt nu eenmaal iets extra's binnen in het scoutsleven. En dat maakt het allemaal wat leuker.

Maar dan is het tijd om eens na te denken en wij raden aan om dit grondig te doen. Daarom volgt er een mogelijke beslissingsroute zodat jullie er echt goed kunnen over nadenken binnen jullie leidingsploeg.

Na denken volgt meestal doen. In deze brochure vind je een actieplan dat jou en je leidingsploeg helpt om in gang te schieten. Maar wat zou onze mooie theorie zijn zonder de praktijk. Daarom nog enkele echte praktijkvoorbeelden. Allemaal héél interessant, dus lezen die boel.

Moesten jullie nog met vragen of problemen zitten, kan je altijd contact opnemen met het commissariaat Akabe

(V.U.: Scouts en Gidsen Vlaanderen vzw)

Download: