Buitenboek

Datum van publicatie:
11/2013
Korte Beschrijving:
Speelse technieken, verantwoord openluchtleven en avontuurlijke ontdekkingen.

Buiten, onderweg. Daar voelen scouts en gidsen zich thuis. Gedurende 700 pagina's nemen we je mee op een tocht dwars doorheen de essentie van scouting: het buitenleven.

En dat is niet gewoon ons dagelijks leven verder zetten onder een tentzeil. Het is een geraffineerd mengsel van natuurvriendelijkheid, vaardigheden, soberheid, discipline, plantrekkerij, inzicht in al wat er ruist tussen water en vuur en hemel en aarde, maar met vooral heel veel liefde en genot op stap langs weidse velden en diepe bossen.

Dit Buitenboek behandelt het leven zoals het is onder de blote hemel, verdeeld over 10 rijk geïllustreerde hoofdstukken (tak voor tak, natuurkennis, "leave no trace", materiaal, pionieren, vuur, oriëntatie, touwconstructies, EHBO en uitgewerkte activiteiten). Een verrassend basiswerk voor elke scout en gids!

(V.U.: Scouts en Gidsen Vlaanderen vzw)

Verkrijgbaar:
Te koop in Hopper Winkel