Speel op veilig

Datum van publicatie:
02/2011
Korte Beschrijving:
Over 'veilig' het spel van scouts en gidsen spelen.

Scouts en gidsen doen het creatief, speels en avontuurlijk... maar ook doordacht en verantwoord.

In deze brochure gaat alle aandacht naar het veilig omgaan met mekaar, materiaal en activiteiten. Dit doen we door het oplijsten van de (wettelijke) regels en onze eigen richtlijnen. Daarbij geven we de risico's en suggesties mee voor het omgaan met vuur - water - hoogte - materiaal - verkeer - drugs, tabak & alcohol - en andere risico's.

Je vragen voor op kamp - op tocht - koken - vuur maken en hout hakken,... krijgen hier ook een antwoord

En wat in crisis - en noodsituaties?

Je leest het in de "Speel op veilig", ons basiswerk voor een veilig spel van scouting

Je kan ook spelenderwijs met het thema "veiligheid" in het Speel op veilig-spel aan de slag gaan

(V.U.: Scouts en Gidsen Vlaanderen vzw)

Verkrijgbaar:
Downloaden: