Speel op veilig

Datum van publicatie:
05/2019
Korte Beschrijving:
Over 'veilig' het spel van scouts en gidsen spelen.

Scouts en gidsen doen het creatief, speels en avontuurlijk... maar ook doordacht en verantwoord.

In deze brochure gaat alle aandacht naar het veilig omgaan met mekaar, materiaal en activiteiten. Dit doen we door het oplijsten van de (wettelijke) regels en onze eigen richtlijnen. Daarbij geven we de risico's en suggesties mee voor het omgaan met vuur - water - hoogte - materiaal - verkeer - drugs, tabak & alcohol - en andere risico's.

Je vragen voor op kamp - op tocht - koken - vuur maken en hout hakken,... krijgen hier ook een antwoord.

En wat in crisis - en noodsituaties?

Je leest het in de "Speel op veilig", ons basiswerk voor een veilig spel van scouting.

update mei 2020
De nieuwe 'Speel op Veilig'  werd geüpdatet zodat hij duidelijker én bondiger is.
Wetten en richtlijnen kunnen veranderen, we blijven de vinger aan de pols houden, en updaten wanneer nodig.
Lees steeds online de laatste update!

Check ook de speel op veilig -app!

(V.U.: Scouts en Gidsen Vlaanderen vzw)

Verkrijgbaar:
Download: