#scoutsgelukske

Gelukspopje

Tijdens het tweede jaarthemaweekend van 19 en 21 maart 2021 zet Scouts en Gidsen Vlaanderen in op kleine scoutsgelukskes! En die bestaan, met hopen! Laat de scouts een kampvuurtje zijn in donkere tijden.

Deel jullie kleine scoutsgelukskes met elkaar en stuur zo een golf van positiviteit door Scouts en Gidsen Vlaanderen. ‘t Zal wel zijn!

Knutsel gelukspoppetjes. Hieronder vind je inspiratie. En deel jullie scoutsgelukskes via sociale media. Geluk zit overal! Deel ze met #scoutsgelukske.

Kapoenen

Gelukspopje van parels

Willen je je vrienden bedanken? Of je papa of leiding?

Kies maar!

Een paar parels en stukje koord in vrolijke kleuren.

Klaar is kees.

Instructies

Kabouters en welpen

Macramé sleutelhanger

Jij weet het en ik weet het.

Macramébandjes, het is stiekem iets van de Chiro.

Maar wie is er nu geen fan van macramé?

Dus...

Tijd om een gelukspoppetje uit macramé te maken.

Jonggidsen en jongverkenners

Gelukspopje uit zoutdeeg

Doe zoals Loes, jonggids bij Scouts Prins Boude­wijn Wetteren en maak gelukspoppetjes van zout­deeg.

Zoutdeeg maken is easy peasy en je kan er lekker creatief mee zijn. Knutselaar of niet, dit kan ieder­een! Maak een paar mannetjes, volledig in je eigen stijl.

Geef ze dan aan je vrienden, om ze te bedanken. Of gewoon uit vriendschap. Elkaars scoutsgelukske zijn? ‘t Zal wel zijn!

Instructies

Gidsen en verkenners

Je eigen gelukspopje uit hout snijden

Voor jullie mag het wat uitdagender zijn. Je kan zelf gelukspoppetjes snijden uit hout. Gebruik het best zacht hout zoals linde of wilg. Zakmessen met een sluiting (genre Opinel) zijn iets veiliger, omdat ze niet kunnen toeklappen.

Maak samen met je medegivers een gezellig moment en deel je scoutsgelukskes. Wat maakt de scouts zo speciaal voor jou? Wanneer kom je (minder) graag? Hoe kunnen we samen voor meer scouts­geluk zorgen?

Jins

Gelukspoppetje personaliseren

Gelukspoppetjes maken kan een originele teambuildings­opdracht zijn. Spreek met je medejins af om voor iedereen een persoonlijk poppetje te maken. Zet elkaars kwaliteiten maar eens goed in de kijker.

Doe eens zot! Haal die knutselkast dus leeg. Ga de uitdaging aan en verwerk de talenten van je medejins in je poppetje. Of hang er een boodschap aan!