't Zal wel zijn

vijf jonge leden en een leidster maken victory teken

Het jaarthema dit jaar is ’t Zal wel zijn! Niet iedereen zit altijd goed in z’n vel. En dat is normaal.. Maar als scouts en gidsen zijn we er voor elkaar.

Welzijn bespreekbaar maken? ’t Zal wel zijn!

Voel je je niet lekker in je vel? Praten helpt! Maar ook even huilen of een knuffel krijgen. Op kamp of buiten de scouts. Scouts en gidsen zijn er voor elkaar.

Je even niet oké voelen? ’t Zal wel zijn!

Soms lig je in de knoop met jezelf. En dat is normaal. Gaat het niet? Durf het dan te zeggen. Dat mag! En erover praten doet deugd.

Jezelf kunnen zijn? ’t Zal wel zijn!

Jij bent welkom, wie je ook bent. Je moet je niet anders voordoen. Bij de scouts en gidsen mag je jezelf zijn. Respect voor elkaar is belangrijk. Zo wordt de scoutsgroep een tweede thuis voor iedereen.

Er zijn voor elkaar? ’t Zal wel zijn!

Als het even niet gaat, dan zijn we er voor elkaar. Scouts en gidsen helpen elkaar, wanneer het goed gaat. Maar ook wanneer het minder goed gaat. Samen zijn we sterk.

Nee zeggen? ’t Zal wel zijn!

Nee zeggen is niet altijd makkelijk. Maar wel belangrijk. Durf je iets niet? Wil je iets niet? Geef je grens aan. Zeg nee wanneer het niet gaat. Zo blijft scouting leuk voor iedereen.