Het engagementsmoment

Het jinjaar loopt op zijn einde. Tijd om realistisch aan toekomstvoorspelling te doen! Hoe zien jouw leden volgend (scouts)jaar? Gaan ze in leiding? Bij welke tak? Willen ze liever achter de schermen aan de slag? Kiezen ze ervoor om uit de scouts te gaan? Allemaal vragen voor het engagementsmoment.

Wat is het engagementsmoment?
Een moment waarop jij en je jins zeggen wat jullie volgend jaar gaan doen.

Waarom is het belangrijk?
Het moment schept duidelijkheid over wat iedereen het komende jaar van plan is. De leden hebben misschien nog vragen en andere verwachtingen. Door het in groep te bespreken, zorgt het voor een geruststellend gevoel.

Wanneer kan je dit bespreken?
Tussen de activiteiten door, tijdens de wandeltocht op kamp, op het einde van het kamp of op zijn minst voor de leidingindeling.

Waar moet je op letten?
Probeer tijdens het engagementsmoment een sfeer van openheid en respect te installeren zodat iedereen vrijuit zijn of haar ding kan doen. Veel jins weten waarschijnlijk nog niet wat ze juist willen doen. Formuleer als leiding op voorhand nog geen standpunt over het al dan niet in leiding gaan. Toon dat je voor elke bedenking, keuze van je leden openstaat.

Stap voor stap
Als leidraad voor dit engagementsmoment heeft ploeg Jins een hangmat met methodiek ontwikkeld. Licht, compact, overal te gebruiken en bovendien kunnen jins op een prettige manier bewuster hun keuze maken. De methodieken kan je hieronder raadplegen. De hangmat kan je verkrijgen bij de jingroep van vorig jaar. Of kopen in Hopper Winkel voor 10 euro. Dat kan door je lidkaart te tonen als je een hangmat gaat kopen in de winkel. Of door kortingscode JINHM2017 in te voeren bij een online aankoop.

Download de bijsluiter