Kapoenen maken kennis met scouts en gidsen

Iedereen die 6 jaar wordt vóór 1 januari van het lopende scoutsjaar of in het eerste leerjaar zit, kan lid worden van Scouts en Gidsen Vlaanderen. Meer info.

Kapoenen zijn 6 tot 8 jaar. Bij zeescouting noemen we ze zeehondjes. Ze ontdekken al spelend wat het is om scout of gids te zijn.

Het leven van een kapoen is vol spel en fantasie. De leiding bedenkt spelen op maat van kapoenen en laat genoeg ruimte om op hun eigen impulsen in te gaan. Wat vinden ze leuk en wat kunnen ze al op die leeftijd?

Kapoenen doen activiteiten en gaan op kamp met hun tak. In sommige groepen telt een kapoenentak 15 leden, in andere 50. Maar er zou overal een leider of leidster voor elke zes kapoenen moeten zijn. En minstens twee leiders of leidsters in totaal.