Teambuilding in tijden van corona.

givers springen

De live scoutsactiviteiten voor (jong)givers lag een hele tijd stel, en ook nu kan het nog niet in volledige groep. Dat valt iedereen zwaar. Net daarom is het belangrijk dat het groepsgevoel er is. Probeer elke week een contactmoment te voorzien, en daar toch wat teambuilding in te verwerken. En dat is mogelijk, ook nu!

Gotcha

Gotcha is een klassieker en werkt ook op afstand. Zo kan je bijvoorbeeld afspreken dat je kan doden door een bepaald woord te zeggen of te typen. Als ze het woord gebruiken, verliezen ze en neem je hun doelwit over. Gotcha dus. Zijn woorden te simpel? Verzin dan opdrachten die je iemand moet laten doen.

Be my secret Valentine

Organiseer een Be my secret valentine. Iedereen verwent iemand en wordt door iemand verwend. Er bestaan verschillende websites waarbij je iedereen namen kan laten trekken zonder dat de anderen weten wie wiens naam trok. Verwennerijen hoeven niet veel geld te kosten, soms is een lief briefje in de bus zoveel meer waard. Spreek dat op voorhand goed af. Maak van de onthulling een heus evenement met de groep. Hopelijk live, maar dat kan ook perfect digitaal.

Jullie eigen challenge

Laat je inspireren door wat er speelt in de leefwereld van je leden. Ga bijvoorbeeld op zoek naar een TikTokhype en doe die na met je leden. Of beter nog, verzin jullie eigen challenge en go viral!

Is jullie inspiratie toch helemaal op? Laat je leden dan eens initiatief nemen. Misschien wil een groepje leden wel supergraag iets in elkaar steken voor de rest. Ook dat maakt je groep sterker.

Kortom, zet vooral in op groepsbinding. Probeer ervoor te zorgen dat iedereen iets geeft of dat nu tijd, engagement, energie of iets anders is en dat iedereen er iets uit haalt. Zo voelt iedereen zich gewaardeerd en heeft iedereen ook het plezier van een ander gelukkig te maken.