Sjorwedstrijd Kamp en Hout 2017

Kamp en Hout is uitgesteld naar het weekend van 22 tot 24 september 2017

Sjorwedstrijd Kamp en Hout 22-24/09/2017
weekend sjorren in de natuur

Dit evenement dat origineel voorzien was eind mei werd verzet naar 22-24 september omdat er vele kandidaten “in de knoop” lagen met de nakende examens.

Wat?
Kamp en Hout wordt een ongezien weekendevenement waar je vingers spontaan van zullen kriebelen.
Acht patrouilles van minimum 6 maximum acht personen zullen het tegen elkaar opnemen. Het doel is om het meest innovatieve kamp te bouwen. Wie dat kan, die wint een vracht sjorhout. Daarmee kan je je jeugdbeweging al eens plezieren en ben je helemaal klaar voor je volgende kamp.

We willen mensen, jong of oud, chiro, scouts, KLJ enz. samenbrengen en elkaar laten inspireren zodat we samen de sjorconstructies naar een hoger niveau kunnen tillen. Plezier is één van onze basisbehoeftes. En dat blijft zo.
Ons doel is om grenzeloos te groeien in onze sjorvaardigheden en te leren uit de best practices van de verschillende patrouilles. Ken je nog niet zoveel over sjorren, geen probleem, een techniekenploeg zal je bijstaan. Plezier maken blijft het belangrijkste doel aangezien we tussendoor verschillende opdrachten en spelletjes spelen om volledig in de kampsfeer te komen.

Ecologisch:
Omdat de natuur onze grootste troef is, zal het kamp uitzonderlijk plaatsvinden in een natuurgebied van de gemeente Kampenhout. Natuurpunt en het Agentschap van Natuur en Bos hebben ons een prachtig stuk land toegewezen waar we ons mogen uitleven. Hier gaan we de uitdaging aan om op een ecologisch doordachte manier ons kamp op te bouwen en nadien het terrein zonder sporen achter te laten. (Je kent het wel, Leave No Trace)

Deelnemen?
Je kan inschrijven als groep van 6 tot acht personen of individueel, in dat geval kom je in een samengestelde groep.
Inschrijvingsleeftijd van 14 tot 99 en staat open voor patrouilles met een gemengde leeftijd. Voor deelnemers tussen 14 en 18 jaar verwachten we dat er iemand van de leidingsploeg bij is.
Wat dien je zoal mee te nemen? Niet erg veel, want wij voorzien eten, verzekering, sjorhout en tenten.
Neem zeker je uniform mee, speelkleren, gamel, bestek, koplamp slaapgerief, zakmes, toiletzak en een beker mee. En zo die andere typische zaken. Meer info na de inschrijving.

Interesse? Mail je vrienden die het sjorrersniveau naar een hoogtepunt willen brengen en mail ons naar kampenhout@kampenhout.be, voor de deze editie is er maar plek voor acht patrouilles.

Samengevat:
Sjorwedstrijd – Modelkamp
Natuurgebied, Inspirerend, Innoverend, Ecologisch
Vrijdagavond tot en met zondag

Patrouilles 6-8 personen:
Elke patrouille vertegenwoordigt een jeugdbeweging.
Open voor alle soorten jeugdbewegingen en oud-leden.
Deelnemen kan als groep of losse leden vormen een gemengde patrouille.
Vanaf 14 jaar tot 99. ( 14 tot 18 jaar met leiding)

Van jou:
Basiskennis sjorren
Team speler voor je groep en het ganse kamp
Kamp en Hout:
Vracht sjorhout voor de beste groep
Begeleiding met instructeurs
Fourage
Verzekering
Patrouilletenten
Sjorhout
Annimatie