Autoverzekering (Polis 19.040.394)

aangifte schade aan auto Verzekering aanvragen

Als je een auto leent van ouders, vrienden of je eigen auto wil meenemen op kamp, verzeker hem dan tegen schade. Dat kan met onze tijdelijke autoverzekering. Schade aan anderen is al verzekerd met de wettelijk verplichte BA-verzekering van de eigenaar.
Verwar deze verzekering niet met een reisbijstandsverzekering (= pechverhelping).

Drie opties voor een tijdelijke autoverzekering

• Keuze 1 : omniumverzekering (stoffelijke schade, brand en diefstal van je eigen voertuig).
  • Keuze 2 : neem je als je zelf al een omniumverzekering hebt. Deze keuze zal de vrijstelling (franchise) van je eigen omnium dekken bij schade.
  • Keuze 3 : neem je enkel bij een gehuurd voertuig. Hiermee koop je de vrijstelling af van de wettelijke verzekering BA.
  • Gebruik bij twijfel onze keuzehulp.
    (https://www.scoutsengidsenvlaanderen.be/verzekeringen-online --> Kies autoverzekering --> vul de eerste gegevens in --> volgende --> klik op "keuzehulp)".

Hoe aanvragen?

• Klik op de knop aanvragen boven aan deze pagina.
  • We mailen een voorlopige bevestiging met een leeg expertiseverslag  in bijlage.
  • Max 2  dagen voor het kamp laat je bij een Ethiaskantoor een expertiseverslag invullen (beschrijft reeds aanwezige schade).
    --> Bij een gehuurde auto mag de verhuurfirma het expertiseverslag invullen. (Datum en handtekening van beide partijen).
    --> Als je een aanhangwagen meeneemt moet deze ook gekeurd worden.
  • Als je dit expertiseverslag uploadt op de detailpagina  van je verzekering keuren we je aanvraag definitief goed. Pas vanaf het uploaden begint je verzekering te lopen.

Aandachtspunten

• Opgelet bij oude voertuigen! Bij schade zal de verzekeringsmaatschappij kijken naar de huidige waarde van een voertuig. Indien de schade hoger is dan de waarde zal deze "perte totale" verklaard worden. Hierdoor zal er geen herstelling uitgevoerd worden maar wordt er enkel een overeengekomen restwaarde uitbetaald bij afstand van het wrak.
  • Zwaar beschadigde voertuigen worden niet meer via deze polis verzekerd. De beslissing hiervoor ligt bij de Ethias inspecteur.
  • De vrijstelling (franchise) bij een omniumverzekering via Scouts en Gidsen Vlaanderen bedraagt 10% van de totale schadekost (min. €123,95 en max. €247,89) aan het eigen voertuig. Indien de herstelling van een personenwagen gebeurt bij een door Ethias erkende hersteller betaalt u geen vrijstelling.
  • De wettelijk verplichte verzekering Burgerlijke Aansprakelijkheid (BA) van de eigenaar blijft geldig. Eventuele tussenkomst van deze verzekering kan een premieverhoging tot gevolg hebben!
  • Schade ten gevolge van mechanische problemen en sleet is niet verzekerd.
  • De tijdelijke autoverzekering kan enkel afgesloten worden voor auto's of huurwagens met een Belgische nummerplaat.
  • Deze polis geldt voor: personenwagens, auto's dubbel gebruik, lichte vrachtwagens, minibussen, aanhangwagens meer dan 750kg (aanhangwagens minder dan 750kg zijn gratis verzekerd met het trekkend voertuig). Onder deze polis kan je volgende voertuigen NIET verzekeren: vrachtwagens, bussen, mobilhomes, moto's en bromfietsen, werkrijtuigen.

Wat kost deze verzekering?

• Keuze 1: omnium

Maximum 8 dagen         75,40 euro
    Maximum 15 dagen     100,53 euro
    Maximum 25 dagen     125,67 euro
    Maximum 30 dagen     150,80 euro

• Keuze 2: vrijstelling afkopen van bestaande omnium

a) dekking vrijstelling max. 247,89 euro max. 15 dagen     32,99 euro
                                                                           max. 30 dagen     54,99 euro
    b) dekking vrijstelling max. 495,79 euro max. 15 dagen     42,89 euro
                                                                           max. 30 dagen     71,48 euro
    c) dekking vrijstelling max. 743,68 euro  max. 15 dagen     46,18 euro
                                                                           max. 30 dagen     76,97 euro

•     Keuze 3: vrijstelling afkopen van BA bij huurvoertuigen tot maximum 495,79 euro.

Maximum 15 dagen     31,47 euro
    Maximum 20 dagen     47,22 euro
    Maximum 30 dagen     62,95 euro

• Een aanhangwagen is gratis verzekerd samen met het trekkend voertuig. Als de aanhangwagen meer dan 750kg weegt, wordt de premie verdubbeld!

Noodzakelijke gegevens voor je aanvraag

Voor een gehuurde auto

• Naam, adres en telefoonnummer van de verhuurfirma.
  • Kijk het huurcontract na: is er een omniumverzekering voor de auto afgesloten en zo ja, is er een vrijstelling op deze omniumverzekering?
  • Is er een vrijstelling op de wettelijk verplichte verzekering Burgerlijke Aansprakelijkheid(BA)?
  • Bij een gehuurde auto mag de verhuurfirma het expertiseverslag  invullen. (Datum en handtekening van beide partijen).

Voor een eigen auto

• Naam, voornaam, adres en telefoonnummer van de eigenaar.
  • Is er een omniumverzekering voor de auto afgesloten en zo ja, is er een vrijstelling op deze omniumverzekering?
  • Naam en voornaam van alle bestuurders.
  • Merk, type, bouwjaar, nummerplaat, chassisnummer.

Waarborgen en extra informatie vind je in onze brochure Goed verzekerd?  en in de polis.