Eenmalige activiteit: niet-scouts voor één activiteit verzekeren

Hoe doe ik aangifte?aangifte lichamelijke schade en ba Verzekering aanvragen

OPGELET COVID-regels: Zodra niet-leden zoals ouders of andere externen deelnemen aan een activiteit, spreken we van een evenement. Evenementen zijn binnen de huidige jeugdwerkregels helaas niet toegestaan!
Voor het organiseren van evenementen heb je altijd eerst de toestemming nodig van je gemeente of stad! Meer info op deze corona-evenementen-pagina.

We keuren die verzekeringsaanvraag pas goed als we de goedkeuring van je gemeente of stad hebben ontvangen.
Mail die goedkeuring naar verzekeringen@scoutsengidsenvlaanderen.be

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voor wie kan je een verzekering eenmalige activiteit afsluiten?

Soms vraag je ouders, vrienden of oud-leiding uit om mee te helpen bij een Scouts- en Gidsenactiviteit zoals een pannenkoekenfeest of een wandeling. Wil je ervoor zorgen dat ook zij tijdens die activiteit verzekerd zijn? Dan kan dat met de verzekering eenmalige activiteit.

Leden en leiding blijven tijdens deze activiteit verzekerd door de ledenpolis.

Let op: een fuif is geen scoutsactiviteit, hiervoor neem je een evenementenverzekering!

Waarvoor zijn ze dan verzekerd?

Voor burgerlijke aansprakelijkheid en lichamelijke ongevallen = de ledenpolis van Scouts en Gidsen Vlaanderen.

Wat kost de verzekering?

55 euro per groep van 50 personen (max. 5 dagen).

Wat moet je weten voor je met de aanvraag begint?

• Wat gaan jullie doen?
  • Waar gaan jullie dat doen?
  • Wanneer gaan jullie dat doen?
  • Het aantal groepen van 50 personen dat je wil verzekeren.

Hoe verloopt zo'n aanvraag?

• Per periode doe je een aparte aanvraag.
  • Als de verzekering is goedgekeurd, krijg je een e-mail als verzekeringsbewijs.
  • Je ontvangt hierna een factuur per mail of je kan meteen online betalen via het betaalplatform.
  • Na afloop moet je de deelnemerslijst uploaden.

Meer informatie vind je in onze brochure 'Goed verzekerd?' en in de polis zelf.

(45.103.242)