Zoek
Hoe word ik instructeur?

Jij bent begonnen aan een traject dat leidt naar het attest Instructeur.

Je hebt drie jaar de tijd om dit traject af te ronden, daarna vervalt al wat je al gedaan hebt.

Om dit traject succesvol af te ronden moet je volgende dingen doen:

  • KAVO – ID aanmaken
  • 50u vorming volgen (= instructeurscursus)
  • 50u stage

KAVO ID

Een KAVO ID moet je aanmaken op www.mijnkadervorming.be.  Iedereen die een traject wil starten moet een KAVO ID aanmaken.

Het is belangrijk dat je, je KAVO ID aan ons doorgeeft. Door je KAVO ID kan je gekoppeld worden aan een cursus, een stageplaats en kunnen wij als je alles achter de rug hebt je attest aanleveren.

Een handleiding vind je hier. Zorg dat je je rijksregisternummer en eventueel het nummer van je (hoofd)animatorattest bij de hand hebt.

Trajectboekje

Je krijgt bij aanvang van deze cursus een trajectboekje. Tijdens de cursus, gedurende je stage en op het evaluatiemoment zal je met dit boekje aan de slag gaan. Je vind er een neerslag van jou groeipad in het herkennen en verwerven van de vooropgestelde competenties. Je kan er je wat je leert in noteren en een overzicht behouden over je groeiproces.

Heel erg belangrijk: RAAK HET NIET KWIJT! Je hebt dat gedurende heel je traject nodig.

50u stage

Je kan pas aan het stage beginnen als je 50u vorming achter de rug is.

Een meerdaagse cursus komt overeen met 50u stage, maar je kan je stage uren ook opbouwen via korte(re) vormingsinitiatieven. Het is belangrijk om dan een goed overzicht te bewaren in je stageboekje.

 

Voor al je vragen of bedenkingen, spreek iemand van je begeleiding aan, mail naar vorming@scoutsengidsenvlaanderen.be of 03 231 16 20