Ontdek jouw manier van samenwerken op Gilwell

Geschiedenis van Gilwell

De eerste Gilwell-cursus werd door Baden-Powell zelf gegeven in 1919. Sindsdien wordt deze cursus overal ter wereld georganiseerd. De eerste Gilwell-cursus in Vlaanderen ging door in 1934 op De Kluis.

Na het voltooien van je Gilwell ontvang je de wereldwijd erkende Gilwell-kralen en maak je automatisch deel uit van "Gilwell Troop 1". Meer geschiedenis

Wat is Gilwell?

Gilwell staat voor avontuur en plezier en is op en top scouts. Je krijgt er antwoord op volgende vragen:

• Welke rol neem je in een groep op?
  • Hoe communiceer je en wat is het effect daarvan op anderen?
  • Wat heb je nodig om in groep goed samen te werken?
  • Wat zijn jouw sterke en zwakke kanten?
  • Waarom heb je het zo moeilijk met die bepaalde leid(st)er? Wat kan je hier aan doen?

Alles over het behalen van je attest 'hoofdanimator in het jeugdwerk' kom je hier te weten.

Voor wie?

Voor alle scoutsleid(st)ers die 20 jaar of ouder zijn of minstens twee volle jaren in leiding staan.

Voor hoeveel kan je op Gilwell?

Je gaat op Gilwell voor 105 euro (zesdaagse binnen/buiten), 126 euro (zevendaagse binnen/buiten), 77,5 euro (zesdaagse trektocht) of 93 euro (zevendaagse trektocht). Na de cursus krijg je een deelnamebewijs. Daarmee krijg je het cursusbedrag volledig of gedeeltelijk terug van je gemeente.

Waar?

Je kan Gilwell volgen op drie verschillende manieren. Inhoudelijk zijn deze allemaal dezelfde, enkel de praktische kant is anders.

• Gilwell onderweg” heeft geen vaste locatie, je bepaalt zelf met je groep waar je naartoe gaat. Je zoekt zelf een slaapplaats en zorgt zelf voor eten.

• Bij “Gilwell onder dak” hoef je je geen zorgen te maken over eten of slapen; alle maaltijden en een bed worden voor jou voorzien op één van onze  Hopper jeugdverblijven.

• Gilwell tenten”: Deze gaat door op Hopper jeugdverblijf De Kluis. Je slaapt in tenten, foeriers maken eten klaar.

Inschrijven doe je via de evenementenmodule.

Met vragen kan je terecht bij gilwell@scoutsengidsenvlaanderen.be

Nog meer sfeerfoto's

"Op Gilwell heb ik geleerd om de verschillende karakters binnen een groep te analyseren en te linken aan kwaliteiten. Dit is zeer handig om als groepsleidster vat te krijgen op de leidingsgroep!"

Emelie De Smedt - Groepsleiding Scouts Ardu

"Gilwell dat is een week genieten, fantastische vriendschappen maken en grenzeloos grenzen verleggen. Maar ook je zelfbewustzijn aanscherpen én een betere leid(st)er worden! Iets wat iedereen zou moeten doen in zijn/haar scoutscarrière!"

Cedric Heremans, jongverkennerleider bij Scouts Pijpelheide

"Ik ben vertrokken met een rugzak vol kleren en ben thuisgekomen met een rugzak vol kennis en tools. Ik ben een week op trektocht geweest en ben sindsdien onderweg. Gilwell was voor mij een ervaring waar ik ontzettend veel over mezelf heb geleerd."

Dimitri (Flappy) De Hert - DC Morckhoven