Word hoofdanimator

Hoe?

Een hoofdanimatortraject bestaat uit een basisweekend en Gilwell.

Alles over het behalen van je attest 'hoofdanimator in het jeugdwerk' kom je hier te weten.

Wat is een basisweekend?

Een weekend dat draait rond thema's als:

• verzekeringen
  • conflicthantering
  • vergadertechnieken
  • motivatie & engagement
  • oplossingsgericht coachen

Maar laat ons hier vooral de deelnemers zelf eens aan het woord laten:

Het basisweekend hoofdanimator is een intensief weekend tjokvol boeiende vorming op maat, interessante ontmoetingen en nuttige uitwisselingen. Ik stond stil bij mijn manier van scouten en heb een paar waardevolle scoutsbanden gesmeed, over de gouwgrenzen heen. Zei er iemand ‘grenzeloos’?"

Bertrand Goethals -  Gouw Gent

Voor wie?

Voor alle scoutsleid(st)ers die minstens 19 jaar zijn en minstens het tweede jaar in leiding staan.

Sta je in je tweede jaar leiding maar heb je nog geen animatorcursus gedaan? Dan raden we je aan om eerst op animatorcursus te gaan.

Voor hoeveel ga je op basisweekend?

Je volgt een basisweekend voor 42 euro. Na de cursus krijg je een deelnamebewijs. Daarmee krijg je het cursusbedrag volledig of gedeeltelijk terug  van je gemeente.

Waar?

De basisweekends gaan telkens door op één van onze Hopper jeugdverblijven: binnen en in volpension.

Vragen kan je stellen op hoofdanimatorteam@scoutsengidsenvlaanderen.be.