Het touwenparcours op de Kluis begeleiden

Zin om touwenparcoursbegeleider te worden? Dan hebben we maar 1 boodschap voor jou: ge kunt den boom in!

Hoe word je Instructeurscursus Touwenparcours?

Op vijf dagen leer je de technische kneepjes om op een veilige manier het touwenparcours van de Kluis te begeleiden. De opleiding gebeurt door ervaren Touwenparcoursbegeleid(st)ers. Aansluitend volgt een dag waarop je je pasje tot instructeur touwenparcours kan behalen.

We voorzien ook een vormingsdag vol informatie over hoe je op korte tijd zoveel mogelijk uit een groepsproces kan halen

Voor wie?

Voor alle leden van Scouts en Gidsen Vlaanderen die minstens 22 jaar zijn en minimum 3 jaar in leiding staan/stonden.

Wat hebben we te bieden?

• de fantastische ervaring om een groep te begeleiden
  • avontuurlijke momenten met de ploeg (bv een nachtelijk bezoekje aan het touwenparcours, reddingstechnieken, touwenparcours in de sneeuw,...)
  • gratis vernieuwen van je pasje
  • professionele bijscholingen

Wat verwachten we van jou?

• dat je minstens 6 weekenddagen per scoutsjaar vrij bent om een scoutsgroep te begeleiden;
  • dat je bereidt bent om je na te scholen (Elke 2 jaar je pasje vernieuwen, mee gaan op 'roodhelmweekend' waarbij begeleiding samen oefent)
  • dat je je voor minstens 2 jaar engageert.

Vragen over Instructeurscursus Touwenparcours?

Mail naar touwen@scoutsengidsenvlaanderen.be

Inschrijven voor de opleiding kan binnenkort hier, de volgende opleiding start het laatste weekend van de krokusvakantie 2018 en wordt gespreid over 3 weekends.