Evaluatie Vrijwilligerscyclus - Uistroom Gouw

Dé vrijwilligerscyclus.

Ken je hem? Pas je hem toe? Dat willen we weten.

Als lid van het gouwbureau zijn er 2 cyclussen belangrijk voor jou:

• Je eigen cyclus als GC/GV/GB, waarin je begeleid wordt door het verbondsbureau of de staf
  • De cyclusen van de gouwmedewerkers en DC's in je gouw, diegene die jij als GC/GV begeleidt

Geef bij elke fase mee hoe jij die beleeft in jouw cyclus en hoe het is om die te begeleiden in de cyclus van je gouwmedewerkers en DC's. In de vragen spreken we enkel nog ever de cyclus van de DC's, dat is korter, maar denk er zeker de gouwmedewerkers bij!

De cyclus is opgebouwd uit 6 fasen. Ook als je de cyclus niet kent, zijn jouw antwoorden op de volgende vragen relevant!

Per fase staat er een uitleg over wat de fase inhoudt. Eventueel aangevuld met een extra aanvulling voor dit onderzoek.

Fase 6: Uitstroom - afscheid

"De vrijwilliger stroomt na afloop van zijn taak of functie door naar een nieuw engagement binnen Scouts en Gidsen Vlaanderen, eventueel op een ander niveau of rond een ander onderwerp."
Dit is ook het moment om de belangrijkste zaken door te geven aan de opvolger. Om een nieuw engagement aan te gaan is het uiteraard nodig dat de vrijwilliger de waaier aan mogelijkheden kent.

---+++
Hoe tevreden of ontevreden ben je over jouw 'uitstroom - afscheidmoment(en)'?
---+++
Heb jij, of iemand uit je gouw, je DC's begeleid in hun 'uitstroom - evaluatie'?
Achtergrondinfo