Bouwen (of verbouwen) van een scoutslokaal

Eigenaar: Ploeg Lokalen

Korte omschrijving:
Via een powerpoint met enkele doe-opdrachten de verschillende stappen overlopen van een bouwproces van een scoutslokaal.

Doelpubliek:
  • groepsleiding
  • dcs

Tijdsduur: <= 2 uur

Kennismaking:

Verwachtingen:

Verloop:

De gehanteerde indeling is gebaseerd op het stappenplan uit de brochure Jeugdlokalen & het bouwproces.

De powerpoint is op te vragen bij ploeg Lokalen (lokalen@scoutsengidsenvlaanderen.be). Zij komen deze sessie met plezier ook zelf geven.

Inspirerende voorbeelden van andere recent gebouwde scoutslokalen is te vinden in:

Materiaal:

• Om te presenteren: beamer, scherm, laptop, verlengdraad, ..
  • Om de filmpjes over de noodzaak van een vzw te tonen: internetverbinding en speakers.
  • Om de denkoefening 5/6 te maken: papier en stiften.

Er is voor dit thema ook een alternatieve werkwinkel , gemaakt door Jeugdlokalen.be in 2007: een kortere sessie van 60 minuten die actiever is want gefocust op de denkoefeningen rond 'mensen' of 'bouwen'. Op te vragen bij ploeg Lokalen.

Evaluatie van de werkwinkel na Vorming à la Carte Antwerpen op 18 oktober 2017:

• Waardering als de sessie op maat gebeurd en af en toe iets actiefs heeft (zoals de denkoefeningen).
  • Suggestie: de denkoefeningen verspreiden over de sessie. Bijvoorbeeld bij het begin van elke stap uit het stappenplan de passende denkoefening doen.

Mogelijke energizers:

Afronden: