Zoek

Jins for dummies (hét spel)

Eigenaar: Ploeg Jin

Korte omschrijving:
Maak van het laatste jaar voor je leden een topjaar! In deze werkwinkel kom je te weten hoe een jinjaar eruit zou kunnen zien en hoe je zo'n jaar organiseert.

Doelpubliek:
  • leiding

Tijdsduur: <= 2 uur

Kennismaking:


Verwachtingen:


Verloop:

Deze werkwinkel behelst een nieuwe, meer actieve versie van de huidige werkwinkel. Gebruik het takhandboek (J)in}leiding als referentie.

Het spelbord bestaat een pad met verschillende vakjes (cfr. Levensweg). Het pad loopt door 5 verschillende fases: Kennismaken, Kiezen, Doen, Afronden, Afscheid nemen. (Zie bijlage 'spelbord.jpg')

Naast het bord maken we verschillende luikjes met opmerkingen over ieder fase. Ook concepten kamp, dagtocht, weekend etc. zouden duidelijk moeten worden aan de hand van de tekeningen naast het pad. (Spelbord op aanvraag bij het jincommissariaat.)

Op het spelbord vinden we ook een scorekaart per groep. Wij dachten aan thermometers (Hoe warm is jouw jinjaar?) die je kan vullen met gekleurd water (maatbekers?), maar iets in het levensweg-/trein-/jin- thema is misschien beter. (Diesel voor de trein?)

Deel de deelnemersgroep in groepjes van een viertal personen, bij voorkeur uit een andere groep. (Indelingspelletje? Oprollen en snijden als appelsien, kamelen met touareg, jarigen in januari-februari-maart etc.) Ieder groepje heeft een wagon in de jintrein die weldra doorheen het jaar zal denderen.
De trein rijdt tijdens de werkwinkel het pad op het spelbord af (mja, de spoorweg dus). De trein stopt in ieder vakje voor wat meer uitleg en een opdracht.

In de bijlage vind je 'uitleg.jpg' met een beetje duiding per vakje op het spelbord, begeleid van een opdracht.


Mogelijke energizers:


Afronden:


Evaluatie:


Bijlages:
Nuttige links:


in