Zoek

Kamp: 1, 2, 3, start!

Eigenaar: Personeel Secretariaat

Korte omschrijving:
Call to action! Tijdig starten met de kampvoorbereiding

Doelpubliek:
  • leiding
  • groepsleiding

Tijdsduur: <= 1 uur

Kennismaking:


Verwachtingen:


Verloop:

Methodiek "Je kamp begint nu..."

- startvraag: "Je kamp begint nu. Wat moet ik allemaal nog doen om tot dit moment te komen?" of "Ik ga op kamp en ik zorg dat ik in orde maak ..." Bouw de kampplanning op met alle input die uit de groep komt.

- achtergrond voor methodiekbegeleider: tijdslijn in kampvisum

* binnenlands kampvisum (2014), p. 4-5: https://www.scoutsengidsenvlaanderen.be/files/publicaties/documenten/2014-kampvisum.pdf

* internationaal kampvisum (2010), p.4: https://www.scoutsengidsenvlaanderen.be/files/publicaties/documenten/2010-internationaal-kampvisum.pdf

- Aandachtspunten:

* Als de groep niet zelf elementen eigen aan buitenlands kamp aanbrengt, kan je daar na een tijdje zelf een vraag over stellen.

* Bij groepsleiding kan je extra aandacht besteden aan hoe en wanneer zij hun rol van coach kunnen opnemen in de kampvoorbereiding.

- doel: 1) 'hoe begin ik aan een kamp?' voor beginnende leiding, 2) wake-up call + opfrissen overzicht voor meer ervaren leiding. Op tijd aan de voorbereiding van het kamp beginnen, heeft een enorme impact op de kwaliteit ervan!

 

Gemaakt door: Mieke Heymans

Variatie: 1- Ieder schrijft 4 elementen van een kampvoorbereiding op post-its. Bijv. tenten aanvragen, camion regelen, ... 2- We plakken die op onszelf. Vervolgens 1,5 min. zoveel mogelijk post-its van elkaar stelen. 3- Post-its op tijdslijn plakken. Wat komt eerst? 4- Ontbreken er nog zaken? 5- Wat zijn aandachtspunten bij buitenlands kamp? 6- Welke maanden plaatsen we erbij ?

Ieder krijgt exemplaar van het kampvisum. - Ontbreken er nog zaken op onze tijdslijn die wel in kampvisum staan? - Dachten we aan zaken die niet in nieuwe kampvisum staan?


Mogelijke energizers:


Afronden:


Evaluatie:


Bijlages:

Nuttige links:


in