Scouting op Maat

Scouting kost geld. Voor wie het een hulp kan zijn, bestaat Scouting op maat.

Lidgeld op maat

Het lidgeld aan Scouts en Gidsen Vlaanderen bedraagt standaard 32,90 euro. Veel groepen verhogen dat bedrag om hun eigen kosten te verrekenen.
Maar Scouts en Gidsen Vlaanderen heeft ook lidgeld op maat. Dat bedraagt 10 euro (na 1 maart: 5 euro) voor iedereen die het financieel moeilijk heeft.
Groepen laten aan al hun ouders weten dat het lidgeld op maat bestaat en hoe je hen erover kan aanspreken. Groepen geven dat via het administratief systeem door aan Scouts en Gidsen Vlaanderen. Welk lidgeld je ook betaalt, iedereen is op dezelfde manier verzekerd.

Uniform op maat

Heb je recht op lidgeld op maat? Dan krijg je automatisch korting op de uniformstukken in de Hopper Winkels en in de webwinkel. De korting op het hemd bedraagt 60%, voor broek, rok en trui is dat 50%.
De korting wordt verrekend van zodra alle gegevens van een nieuw lid zijn doorgegeven aan Scouts en Gidsen Vlaanderen en daarbij, door de groep zelf, lidgeld op maat is toegekend.
Een verkoopster kan het juiste lidnummer altijd opzoeken. Je kan het ook zelf opzoeken op https://groepsadmin.scoutsengidsenvlaanderen.be/groepsadmin/ Het lidnummer staat ook op de lidkaart. Die verstuurt Scouts en Gidsen Vlaanderen vanaf november naar de groepen.

Fonds op maat

Scouts en Gidsen Vlaanderen heeft ook een fonds voor activiteiten, weekends- en kampgeld. De leiding doet daarvoor een aanvraag bij Scouts en Gidsen Vlaanderen voor maximum 1/3 van de totale prijs. We verwachten dat de groep zelf ook 1/3 van de kosten draagt en ouders of leden zelf ook 1/3.

Andere tegemoetkomingen

Sommige ziekenfondsen  en OCMW's hebben tegemoetkomingen om de kosten van vrije tijd te drukken. Daarnaast hebben verschillende gemeentes en steden ook een Uitpassysteem. Vraag er zeker naar bij de jeugd-/vrijetijddienst van je gemeente.

Vragen?

Mail naar diversiteit@scoutsengidsenvlaanderen.be of bel naar Scouts en Gidsen Vlaanderen, 03 231 16 20.

Sta je in scoutsleiding?

Wil je als scoutsleid(st)er aan de slag met scouting op maat? Kijk dan hier.