Leiding en kapoenen met fluovest

Safety first, altijd. Scouts en Gidsen Vlaanderen stelt veiligheid voorop. Blauwe plekken en verantwoord risico nemen, dat is ook eigen aan scouting. Maar hoe? En wat als het misloopt?

In de Speel op Veilig ontdek je alles over veilig omgaan met elkaar, met materiaal en met activiteiten. Ontdek de (wettelijke) regels en de richtlijnen van Scouts en Gidsen Vlaanderen. Plus risico’s en suggesties.

Wat kan je in de Speel op Veilig vinden? Alle over veiligheid en regels bij vuur, water, hoogte, verkeer, materiaal, drugs, tabak en alcohol… Maar ook een antwoord op je vragen over op tocht of op kamp gaan.

Lees de Speel op Veilig online.

Cover Speel op Veilig

Verzekeringen

Je kind is verzekerd tijdens de scoutsactiviteit en op weg van en naar de activiteit.

Van zodra je je kind inschrijft en betaalt bij een lokale scouts- en gidsengroep, ben je verzekerd. Je mag twee keer komen proberen en ook dan ben je verzekerd.

Moest er helaas toch iets mislopen, dan is de leiding op de hoogte van wat ze moeten doen. Ze zullen jullie ook alle nodige verzekeringsformulieren bezorgen.

API

Loopt het toch mis? Vaak kan je bij vragen terecht bij jouw groep. Heb je ernstige vragen, vermoedens of klachten over een integriteitsschending? Dat is elke vorm van lichamelijk, seksueel, moreel of psychisch gedrag waarvan jij vindt dat het over jouw grens gaat of over de grens van iemand anders. Dan kan je terecht bij het aanspreekpunt integriteit.