Hopper sluit winkels om online dienstverlening te waarborgen

16 juni 2024|
Jan Van Reusel communicatie@scoutsengidsenvlaanderen.be
Leiding en leden in uniform, beeld Hopper Winkel

Scouts en gidsen zullen in de toekomst hun uniform en materiaal voor de jeugdbeweging  enkel via het web kunnen aanschaffen. Vanaf eind 2024 sluiten de vier Hopper winkels in Antwerpen, Gent, Hasselt en Leuven hun deuren, om volledig over te stappen naar een online verkoopmodel. 

De beslissing om de winkels te sluiten is mede ingegeven door de structureel stijgende kosten voor lonen en energie, alsook door de toegenomen voorzichtigheid van consumenten. Deze uitdagingen treffen ook de vrijetijdssector. Deze verschuiving speelt dus in op de hedendaagse verwachtingen en gewijzigd koopgedrag.

Hopper go Scout it

Scouts en Gidsen Vlaanderen blijft een levendige jeugdbeweging met 90.000 leden en leiding in 500 groepen. Precies om kwalitatieve ondersteuning aan scouting te waarborgen, ziet de vereniging zich genoodzaakt de dienstverlening te herstructureren en te moderniseren. 

De reorganisatie zal zorgvuldig en met respect voor zowel medewerkers als klanten worden opgevolgd, in lijn met de waarden van scouting. Tot de start van het nieuwe scoutsjaar blijft alle service beschikbaar in de huidige winkels. De verdere evolutie van de online dienstverlening via Hopper.be zal de komende maanden uitgebouwd worden, en langs diverse kanalen gecommuniceerd worden. Dit betreft praktische informatie over de verkoop van uniformstukken, onderhoud van kampeergerei en groepsmateriaal, en het beschikbare productgamma.      

Voor vragen over de herziene dienstverlening kunnen klanten terecht via winkel@hopper.be of bij een van de medewerkers in de Hopper winkel bij jou in de buurt.  Met deze verandering streeft Hopper ernaar om de bestaande service te behouden en te verbeteren, en om scouts en gidsen van nu optimaal te ondersteunen. 

Recent nieuws