Individuele steekkaart

Leiding en administratie

Een persoonlijke en veilige begeleiding van kinderen en jongeren, daar streeft Scouts en Gidsen Vlaanderen naar. Hoe? Dankzij de individuele steekkaart. Ontdek er meer over.

Wat is de individuele steekkaart?

De individuele steekkaart is een formulier voor de persoonlijke, (psycho)sociale en medische gegevens van leden (en leiding). Zo kan leiding ervoor zorgen dat de scoutsgroep een veilige plek is voor je zoon of dochter. Maar ook in noodsituaties gepast reageren, moesten deze helaas toch eens voorkomen.

Leiding gaat uiteraard vertrouwelijk om met deze informatie.

Deze steekkaart is enkel handig als hij up-to-date is. Kijk hem steeds na in het begin van het scoutsjaar en voor je zoon of dochter op kamp vertrekt.

Hoe vul ik de steekkaart in?

Sommige groepen vragen je om de individuele steekkaart op papier in te vullen. Andere groepen gebruiken de digitale steekkaart op de Groepsadministratie. Vraag aan de leiding wat ze het liefste hebben.

Moet je de individuele steekkaart digitaal invullen of nakijken? Ontdek hoe dat moet in de handleiding voor ouders.