Individuele steekkaart

Leiding en administratie

Een persoonlijke en veilige begeleiding van kinderen en jongeren, daar streeft Scouts en Gidsen Vlaanderen naar. Hoe? Dankzij de individuele steekkaart. Ontdek er meer over.

Wat is de individuele steekkaart?

De individuele steekkaart is een formulier voor de persoonlijke, (psycho)sociale en medische gegevens van leden (en leiding). Zo kan leiding ervoor zorgen dat de scoutsgroep een veilige plek is voor je kind. Maar ook in noodsituaties gepast reageren, moesten deze helaas toch eens voorkomen.

Wanneer je kind bepaalde medische handelingen moet ondergaan op kamp (vb. Toedienen van medicatie, injectie, behandeling tegen slaapapneu) moet je als ouder of wettelijk vertegenwoordiger de leiding toestemming geven via de individuele steekkaart om deze handelingen uit te voeren. Je voegt hierbij ook het attest van de huisarts toe. 

Via de individuele steekkaart kan je ook aangeven of leiding al dan niet foto's van je kind mag nemen en deze mag publiceren in hun communicatie.

Leiding gaat uiteraard vertrouwelijk om met deze informatie. 

Deze steekkaart is enkel handig als hij up-to-date is. Kijk hem steeds na in het begin van het scoutsjaar en voor je kind op kamp vertrekt. 

Sommige groepen gebruiken de digitale steekkaart van de Groepsadministratie, de databank van Scouts en Gidsen Vlaanderen. Andere groepen vragen je om de individuele steekkaart op papier in te vullen. Nog andere groepen gebruiken hun eigen digitaal platform. Vraag aan de leiding wat ze het liefste hebben.

Waar vind ik de digitale steekkaart?

De individuele steekkaart digitaal invullen of nakijken, doe je door in te loggen bij de Groepsadministratie.

Maak een account aan op de Groepsadministratie:

  • Surf naar groepsadmin.scoutsengidsenvlaanderen.be.
  • Registreer elk kind apart met gebruikersnaam en wachtwoord. Het is de bedoeling dat ze hun gegevens zelf beheren als ze oud genoeg zijn.
  • Vul alle velden correct in, het lidnummer vind je op de lidkaart van Scouts en Gidsen Vlaanderen  of kan je opvragen bij de groepsleiding of bij de medewerkers van Scouts en Gidsen Vlaanderen.

Vul de individuele steekkaart in:

  • Surf naar groepsadmin.scoutsengidsenvlaanderen.be.
  • Meld je aan met de gebruikersnaam en wachtwoord van je kind.
  • Klik op het groene blokje 'individuele steekkaart' rechts bovenaan. Smartphone of tablet? Klik op het vinkje naast 'Opslaan', kies dan 'individuele steekkaart'.
  • Vul de individuele steekkaart zo volledig mogelijk in.
  • Onderteken de steekkaart en klik op 'Opslaan'.

Hulp nodig? Lees de uitgebreide handleiding voor ouders of neem contact op met de medewerkers van Scouts en Gidsen Vlaanderen.

Ben je geholpen met deze info?