De Steen van Nowan

Cover van boek Steen van Nowan
01 augustus 2015
Dit fantasierijke verhaal is geschreven op maat van de kapoenentak

'De Steen van Nowan' is geschreven om te gebruiken in een kapoenentak. Leiding kan op weekend of op kamp het verhaal voor het slapengaan voorlezen, maar er zit meer in. Dit verhaal kan kapoenen helpen om thema's als ruzie en vriendschap, heimwee, verdriet, moed of belofte vatbaarder te maken.

Verder kan 'De Steen van Nowan' als basissfeer doorheen het jaar, op weekend of op kamp gebruikt worden. Ook een geweldig Nowanspel behoort tot de mogelijkheden. Het is echter niet de bedoeling dat ander leuke thema's aan de kant geschoven worden. Dit verhaal wil net een katalysator zijn voor alle fantasierijke initiatieven.

'De Steen van Nowan' vertelt het verhaal van Nowan en Frie. Deze twee bosmuizen moeten hun vertrouwde nest en speelplek in het Grote Mosbos verlaten om de zusjes van Nowan te redden. Op hun avontuur ontmoeten Nowan en Frie verschillende dieren, komen ze obstakels tegen, groeien ze en beleven ze veel spannende momenten. Elke kapoen zal zich ongetwijfeld herkennen in de dappere muizen Nowan en Frie.