Over en Oud?!

Details

Bijlages

Duur: 180 minuten

Intensiteit: zwaar

Leeftijd: van 12 tot 18 jaar

Spelers: van 6 tot 36

Soort: inleefspel

Terrein: Best buiten

Thema's: armoede; solidariteit; ouderen

Is het ‘over en out’ als je een oudere in armoede bent?  Wat betekent het om als oudere in armoede te leven?  Seniorenarmoede is meer dan weinig geld hebben of in een klein huis wonen.  Het is ook eenzaam zijn, niet kunnen deelnemen aan de samenleving en afhankelijk zijn.  Tijdens het spel ‘Over en oud!?’ helpen we Jeanine, Roberto, Anna, Rufina, Guust en André om nieuwe levensdoelen na te streven door hun verschillende levensfasen te herbeleven.  Maar dat loopt niet altijd van een leien dakje.  Soms loert er pech om de hoek.  Lukt het ons om die ouderen uit de armoede te halen en hen een mooie oude dag te bieden?

  
‘Over en oud!?’ is een actief spel waarbij de deelnemers ontdekken wat een leven in armoede voor ouderen betekent.  Ze ontdekken dat het verleden een grote impact heeft op de toekomst. 

‘Over en Oud!?’ biedt leer- en spelplezier aan voor 12- tot 18-jarigen in een groep van 6 tot 36 spelers.  Het is gemaakt op maat van jeugdbewegingen, maar met enkele aanpassingen is het ook bruikbaar op school, in de klas of in de parochie. 

Het spel kadert in ‘Armoede verjaart niet, de adventscampagne van Welzijnszorg voor 2012. Over en Oud?! wordt verspreid via Spoor ZeS.

Chirogroepen, gewesten en verbonden kunnen één exemplaar van dat spel gratis aanvragen. De moeite waard! Wil je er meer of ben je niet van de Chiro, dan betaal je 6 euro per spel. 
Bestel het spel via het aanvraagformulier

 

Materiaal

- afgedrukte speluitleg (zie bijlage) - materiaal vermeld in de speluitleg