Sneeuwmannenjacht

Details

Bijlages

Duur: 120 minuten

Groepen: 2

Leeftijd: van 12 tot 99 jaar

Spelers: van 10 tot 99

Soort: andere

Terrein: groot

VERLOOP


Het spel wordt gespeeld in twee groepen.Groep 1, ‘de verschrikkelijke sneeuwmannen’, neemt het op tegen groep 2, ‘de sneeuwmanjagers’.De verdeling is zo dat er ongeveer 1/5 sneeuwmannen zijn en 4/5 jagers.


Het spel wordt gespeeld binnen een voorafbepaald spelgebied (bepaalde regio in de gemeente die bijvoorbeeld wordt afgebakend door een beek of een grote baan).De sneeuwmannen vertrekken als eersten en zijn voorzien van een schoudertas met daarin steenkolen en wortelen.Daar waar zij op hun tocht van richting veranderen (bijv aan een kruispunt) maken zij een minisneeuwman waarbij de (wortel-)neus de richting aanwijst waarheen zij verder gaan.


De jagers vertrekken enige tijd na de sneeuwmannen en hebben als doel de sneeuwmannen zo snel mogelijk in te halen en te vangen. Als zij een wegwijzersneeuwman tegenkomen nemen zij de wortel en de kool terug mee.KLJ’ers laten immers geen rommel achter in de natuur, niet?


De jagers kunnen de sneeuwmannen op verschillende manieren vangen.Door met een sneeuwbal aan te tikken, te vangen in een net en dergelijke meer.Veel sneeuwpret.


TIP


Om het spel niet oneindig te laten duren kan je afspreken dat de sneeuwmannen na een bepaalde tijd, indien zij nog niet ingehaald zijn, het spel naar zijn eindmoment brengen.Ook kunnen zij dit onder andere door zich te verstoppen rond de laatste wegwijzersneeuwman (bijv in een straal van 250 m).Dit duiden zij aan door de wortel naar boven te laten wijzen.


Materiaal

MATERIAALLIJST
Ø Wortelen
Ø Steenkooltjes
Ø Schoudertassen