Details

Duur: 0 minuten

Groepen: 1

Intensiteit: zwaar

Leeftijd: van 9 tot 99 jaar

Spelers: van 5 tot 99

Soort: kringspelen

Terrein: buiten

Thema's: andere

Iedereen gaat in een kring staan. De animator wijst iemand aan terwijl hij JIJ!!! roept (met veel kracht). Die persoon duidt op zijn beurt weer iemand aan die ook terug JIJ!!! roept. Dit gaat zo door tot iedereen een JIJ!!! gekregen heeft. Onthoudt goed aan wie je deze jij gegeven hebt! Als iedereen dus een JIJ!!! gekregen heeft (laatste persoon stuurt de JIJ!!! terug naar de animator (of degene die de eerste JIJ!!! gaf), kan je spel van start gaan. Nu gaat iedereen rondlopen en gaat de JIJ!!! rond (dus de animator begint) en de JIJ!!! moet bij iedereen geweest zijn en dus terugkeren bij de animator (of degene die de eerste JIJ!!! gaf)

Variaties

Je kunt er steeds andere dingen bijdoen: bv. een kleur, je favoriete zanger, je lievelingseten, ... Deze kun je dan door elkaar spelen (dus de jij en het kleur vertrekken op hetzelfde moment).

Opmerkingen

Je mag jou woord niet naar dezelfde persoon sturen, anders wordt het wat te gemakkelijk. Het is wel leuk als je weet dat er soms iemand een JIJ!!! Kleur en een favoriete zanger op hetzelde moment krijgt en terug moet doorgeven.

van Kim Steegmans