herfst en investeringsspel

Details

Duur: 180 minuten

Groepen: 1

Intensiteit: zwaar

Leeftijd: van 6 tot 12 jaar

Spelers: van 10 tot 40

Soort: andere

Terrein: onbekend

Thema's: andere

Wij hebben dit spel gespeeld met onze sloepies en eigenlijk is het spel gegroeid terwijl we aan het spelen waren. Je zou denken dat een investeringsspel met sloepies (ribbels) te moeilijk is voor hun leeftijd maar als je ze wat helpt, lukt het best wel. Ons idee was aanvankelijk van een bladerenbad te maken om in te spelen. Maar natuurlijk moesten we dan bladeren bijeen krijgen. Om het wat interessant te maken voor die mannen moesten ze zoveel mogelijk gaan halen in de bos en daar kregen ze in ruil dan chirogeld voor (knikkers, strootjes, ...) Na verloop van tijd kon men investeren in een grote zak of een wasmand ofzo, om zo meer bladeren mee te krijgen. Als uiteindelijk het bad genoeg bladeren heeft, verstop je wat speelgoedjes erin ofzo. En dan laat je ze er allemaal inspringen om te zoeken. Degene met de meeste strootjes eerst. Ons sloepies gingen er echt heel hoog in op.

Variaties

We hadden ook een paar kapotte zakken erbij zitten, waar ze niks mee waren. Zo leerden ze dan dat ze niet zomaar direct iets moeten kopen maar het ook moeten keuren. We leerden ze ook dat ze moesten proberen de prijs naar beneden te krijgen. Een paar mannekes hadden de kans niet om een grote wasmand te kopen of het geld niet. Dan hadden we ze aangeraden met een paar samen te werken, geld samen te leggen om zo een mand te krijgen. Of nog anderen hadden we aangeraden in dienst te gaan bij ene die al veel geld had, en daar dan voor te helpen werken en dan een deel van het geld te krijgen enzo. Als ze natte bladeren meebrachten, dus slechte kwaliteit kregen ze ook minder geld.

Opmerkingen

Als ze de zakken en manden komen leeg maken, efkes checken of er geen te gevaarlijke takken bijzitten of afval ofzo voor als ge er achteraf in gaat spelen.

van Katleen Vos, Eindhout, Eindhout