Details

Duur: 10 minuten

Groepen: 1

Intensiteit: zwaar

Leeftijd: van 6 tot 50 jaar

Spelers: van 2 tot 40

Soort: andere

Terrein: onbekend , buiten

Thema's: andere

De groep staat in een klein kringetje zodat iedereen een hand in het midden op elkaar kan leggen. Vervolgens wordt er afgeteld: 3 2 1 en dan roept iedereen heel luid NINJAAAA, terwijl ze met een ninjamove naar achter springen.

Nadien duid je een willekeurige persoon aan om te beginnen, bijvoorbeeld Willy. Die moet proberen om met zijn hand op een andere hand (enkel de hand) te slaan. Hierbij mag hij '1' beweging maken, d.w.z.: hij mag 1 keer een slabeweging doen, terwijlhij ook een sprong mag maken (om dichter bij de persoon te raken, of juist verder weg als hij het defensief wil aanpakken). De persoon die wordt aangevallen (bijvoorbeeld Joke), mag haar hand wel wegtrekken. Als ze toch geraakt wordt,  is ze er aan en mag ze niet meer meedoen. Dan is de volgende in de cirkel aan de beurt enzovoort tot het spel uitdraait op een spannend duel. De winnaar is dan de beste ninja van de groep.

Je mag bij dit spel eender wie aanvallen, dus de persoon die je wil raken, moet niet per se naast je staan. Het is het leukste als iedereen zo ninja-achtig mogelijk doet (in ninjaposes springen, geluiden maken als je slaat, iedereen voorzien van een lint rond het voorhoofdd...).

Het meest tactische is om zo snel mogelijk toe te slaan wanneer je aan de beurt bent, omdat niet iedereen rondom je dan al op zijn hoede is voor jouw aanval.

Variant: Je kan het ook zo spelen dat ieder 2 levens heeft: wanneer je ene hand dan wordt geraakt, moet je deze op je rug doen en mag je wel nog verder spelen met je andere hand.

Variant: probeer dit ook eens in het donker met behulp van breeklichtjes (lichtgevende armbandjes) of lichtgevende/witte verf op de handen met blacklights.

Variant: probeer dit ook eens in het zwembad: het water geeft een leuk effect!

Materiaal

Helemaal niks! Tenzij je het wat cooler wilt maken door linten rond de hoofden te knopen.