Peacelight

Op zondag 17 december 2017 komt het Peace Light (Vredeslicht) uit Bethlehem naar België. Een klein vlammetje uit een oorlogsgebied als  symbool van vrede en wereldbroederschap. Je kan het Peace Light mee verspreiden. Het zal vanaf 17 december te vinden zijn van Hasselt, over Turnhout, Leuven en Berlaar tot Antwerpen. Meer info: zingeving@scoutsengidsenvlaanderen.be

Haal het Peace Light ook naar jouw scoutsgroep en geef het door aan scoutsgroepen in de buurt.  En zet je in voor armen, vluchtelingen, kortom voor iedereen voor wie de eindejaarsperiode geen feestelijke tijd is.

Evenementen

• Gouw Kempen verdeelt op 21 december het Peace Light op de kerstmarkt van Turnhout. Inclusief: glühwein, chocomelk en superveel sfeer.
  • Gouw Oost-Brabant organiseert een sfeervol evenement aan het scoutsmuseum in Leuven. Eveneens op 21 december.
  • Bij Gouw Limburg kan je het Peace Light vanaf zondag 17 december in het gouwhuis in Hasselt afhalen. Ook de dagen erna kan dit nog.
  • Scouts en Gidsen Berlaar organiseren op 22 december een fakkeltocht. Ze steken de fakkels dit jaar aan met het Peace Light.
  • Informeer zeker ook eens bij jouw gouw of district of er iets te doen is. Bij een aantal gouwen en districten zitten er nog wat evenementen in de pijpleiding.
  • Zin om zelf iets te doen? Vraag aan je DC of aan zingeving@scoutsengidsenvlaanderen waar je het Peace Light kan gaan halen en laat het ons zeker weten via mail of facebook!

Info: zingeving@scoutsengidsenvlaanderen.be of aalmoezenier@scoutsengidsenvlaanderen.be.