Nieuwe website voor scouts en gidsen in de pan

01 februari 2021|
Jan Van Reusel - communicatie@scoutsengidsenvlaanderen.be
woudlopers

Scouts en Gidsen Vlaanderen een geheel vernieuwde website: bron van inspiratie, service en info rond scouting; op maat voor leiding, leden, ouders en medewerk(st)ers in onze structuur. Ook het brede publiek, partners en pers vinden hier alles wat ze zoeken. Gaandeweg ontwikkelen we deze site verder met extra tools en nieuwe features op het menu.  

Binnenkort kunnen scouts, gidsen en ouders met hun vertrouwde login hier terecht voor een persoonlijke beleving en ruimere mogelijkheden zoals opvolging van de groepsadministratie. Liefhebbers van het genre lezen verderop meer technische weetjes over dit project. Vragen & opmerkingen graag via website@scoutsengidsenvlaanderen.be 

Van plan tot uitvoering

Dit project heeft als scope een integrale digitale omgeving te worden voor Scouts en Gidsen Vlaanderen voor informatie, transacties en dienstverlening m.b.t. onze jeugdbeweging. Zowel het inhoudelijk pedagogisch aanbod, als praktische aspecten i.v.m. lidmaatschap, groepsadministratie en evenementen, moeten op dit online platform vindbaar zijn. Snel, juist, volledig en interactief. De opbouw gebeurt in synergie met andere elektronische kanalen en apps voor conversatie of databeheer zoals Office 365, Google en sociale media. Hiermee willen we inspelen op noden van groepen, op vragen van ouders en van leid(st)ers op alle niveaus in de vereniging, op verwachtingen bij leden en bij klanten in onze winkels en jeugdverblijven. We willen scouts en gidsen inspireren door het delen van kennis, actualiteit en ervaringen rond het spel van scouting. En we hopen tenslotte hier onze werking op het terrein te ondersteunen met toegankelijke service. 

De approach voor navigatie en content vertrekt vanuit customer journeys. Dit om tegemoet te komen aan behoeften van onze doelgroepen en stakeholders. Dat zal bv. resulteren in een gepersonaliseerd dashboard met functionaliteiten per profiel. Voor beheer van content gebruiken we het modulair Drupal framework. Bijkomende tools en functionaliteiten worden ontwikkeld in Python, een intuïtieve programmeertaal voor een breed toepassingsgebied. Voor development werkte onze organisatie samen met Intracto -digital agency, Inuits - open source innovators en Spaced - digitale studios.

De look & feel sluit aan op de communicatiestijl van Scouts en Gidsen Vlaanderen (o.a. in recent gereviseerde tijdschriften), ontworpen door Volta -grafische vormgeving . Input en onderhoud worden opgevolgd door zowel vrijwilligers als personeel, en beheerd door diensten IT & communicatie. Een pedagogisch stafmedewerker wordt inhoudelijk hoofdredacteur. 

Hiermee gaan we naar de vierde make-over sinds we anno 1997 met VVKSM een stek hebben op het internet. Komende dagen en weken volgt nog heel wat verfijning en update. We hopen in deze omgeving scouting te verbeelden, te verbinden en te verhelderen ...

Recent nieuws