Zoek
Het scoutsuniform

 

Met het dragen van het scoutsuniform toon je dat je scout of gids bent en verwijs je naar de waarden van de beweging. Het scoutsuniform geeft leden en leiding de mogelijkheid om hun verbondenheid te tonen en laat toch ruimte voor een persoonlijke touch.

Het scoutsuniform bestaat voor iedereen in alle takken uit een aantal zelfde eenvoudige basisstukken, goed van snit om in te ravotten: een beige hemd, bruin-groene trui en groene korte of lange broek of rok. Voor Zeescouting is er telkens een blauwe variant.

Kapoenen hebben geen voorgeschreven scoutsuniform, maar alle stukken zijn ook in kapoenenmaten beschikbaar. Welpen en kabouters kunnen een groene pet dragen.

Het scoutsuniform kan je kopen in de Hopper-webwinkel of in één van onze Hopper winkels.
Ook de kentekens en patrouillelintjes vind je bij Hopper Winkel.

Afspraken

Elke groep maakt eigen afspraken over welke uniformstukken verplicht zijn voor welke leeftijdstak en welke kleur(en) hun groepsdas heeft, over welke kentekens op het hemd (moeten) hangen en of ze een eigen T-shirt of sweater aanbieden.

We zien leden en leiding wel graag in een verzorgd scoutsuniform. De manier waarop het scoutsuniform wordt gedragen, sober of frivool, maakt niet uit, maar al te streng optreden omtrent deze spelkledij lijkt ons ongepast. Het officiële scoutsuniform is uitsluitend te koop via onze Hopper winkels en soms ook tweedehands te verkrijgen in de groep.

Tweedehands scoutsuniform

'Asjeblief, dankjewel' is een brochure met stappenplan voor het opzetten van een verdeelsysteem voor tweedehandsuniformen binnen de eigen groep.