Fiscale aftrekbaarheid

leiding is het onkostenformulier aan het invullen

Handig om te weten: voor sommige ouders is het kamp fiscaal aftrekbaar. Lees hier voor wie dit geldt, hoe je dit aanvraagt en welke papieren je nodig hebt.

Voor wie zijn scoutskampen fiscaal aftrekbaar?

Voor kinderen jonger dan 14 jaar kunnen ouders de kosten voor de deelname aan jeugdwerkactiviteiten inbrengen op hun belastingbrief van het volgende jaar. Voor kinderen met een zware handicap is de leeftijdsgrens 21 jaar.

Voor welke activiteiten?

Ouders kunnen voor alle activiteiten waarvoor ze bijbetalen een fiscaal attest vragen, dus zowel voor een weekend als een kamp. Om de administratieve last te beperken, raden we groepen aan om enkel voor het kamp een attest te bezorgen. Dit attest heeft geen betrekking op het lidgeld.

Het papierwerk in orde brengen

Je kan dit attest verkrijgen via de jeugddienst van je gemeente. Bij sommige diensten moet je het zelf aanvragen, bij andere verspreidt de gemeente het zelf. Brusselse scoutsgroepen kunnen terecht bij de jeugddienst van de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC). Download het attest.

Het eerste gedeelte van het attest moet de jeugddienst invullen, het tweede gedeelte vul je als groep zelf in.

In de Groepsadministratie vind je een etiketsjabloon Deelnamebewijs. Daarmee kan je voor alle deelnemers eenvoudig een bewijs opmaken.

Tip: Hou de deelnemerslijsten goed bij voor een mogelijke belastinginspectie!