scouts en gidsen op een kampterrein
Divider Divider Divider

Kamp en weekend

Op zoek naar inspiratie voor je kamp en weekend? Vind hier tips en tricks voor, tijdens en na je (buitenlands) kamp of weekend.

Kampregistratie

Kampregistratie

Vergeet je (buitenlandse) kamp niet te registreren. Dat is niet alleen verplicht, maar ook handig. Doe je dit voor 31 maart, dan brengt Scouts en Gidsen Vlaanderen ook je bosaanvraag in Wallonië in orde en je meldingsplicht bij de gemeenten. 

Klaar om te registreren? Of wil je checken of je registratie al in orde is?

Op naar de kampregistratie

Veelgestelde vragen

Het kampengagement is een deel van het Kampvisum en het Internationaal Kampvisum. Met het kampengagement verklaar je als leiding dat je het kamp degelijk hebt voorbereid. Dat engagement leg je voor aan je districtscommissaris tijdens de kampkeuring. Het kampengagement wordt ondertekend door de leiding, groepsleiding en de districtscommissaris.

Ben je geholpen met deze info?

Voor elk kamp is de online kampregistratie verplicht. Dat zorgt ervoor dat Scouts en Gidsen Vlaanderen op elk moment weet welke groepen er waar op kamp zijn. Om zo goed te kunnen ondersteunen en reageren bij noodsituaties. Als je kampregistratie tijdig in orde is, dan doen wij ook jullie bosaanvraag in Wallonië en melden wij je kamp aan bij de gemeente zodat je dat zelf niet hoeft te doen. 

Ben je geholpen met deze info?

Meer veelgestelde vragen

Ben je geholpen met deze info?