Basisweekend Hoofdanimator

scout zit op een balk

Zin om hoofdanimator te worden? Of om te groeien in je rol als (groeps)leiding? Leer meer over coaching, motivatie en andere uitdagende thema's. Ga op Basisweekend!

Wat is Basisweekend?

Basisweekend is een weekend vol uitwisseling over thema’s als coaching, crisiscommunicatie en motivatie van leiding, afgewisseld met spel en ontspanning.

Wil je hoofdanimator worden? Een hoofdanimatortraject bestaat uit Basisweekend en Gilwell. Ontdek hoe je je attest behaalt.

Voor wie?

Vanaf 19 jaar of wie meer dan een jaar in leiding staat.

Kostprijs?

Basisweekend kost 44 euro. Na de cursus krijg je een deelnamebewijs. Breng het binnen bij je gemeente, vaak krijg je het cursusbedrag volledig of gedeeltelijk

Vormt het bedrag of de betaling een drempel voor jou? Dan biedt Scouts en Gidsen Vlaanderen enkele oplossingen aan.terugbetaald.

Waar?

Je volgt de cursus Basisweekend op één van onze Hopper-jeugdverblijven.

‘Basisweekend gaf me de zekerheid en houvast om te groeien als groepsleiding.’

Loena Pledts, Akabe Albatros

Veelgestelde vragen

Hopper is het merk van Scouts en Gidsen Vlaanderen. Bij Hopper vind je winkels en jeugdverblijven. Winkels met een aanbod persoonlijk kampeermateriaal (zoals wandelschoenen, slaapzakken en rugzakken), maar ook groepsmateriaal (tenten en kookgerief). En natuurlijk ook het officiële uniform. Op de jeugdverblijven is iedereen welkom om te logeren of een dag te vergaderen midden in het groen. Ideale groepsaccommodatie voor jeugdbewegingen en scholen, maar ook voor elke vereniging of avontuurlijke groep vrienden of familie.

Ontdek Hopper.

Ben je geholpen met deze info?

Informeer bij je groepsleiding. Misschien kan je hulp krijgen van oud-leiding die wel voldoet aan de voorwaarden? Of vraag het aan je districtscommissaris (DC)

Ben je geholpen met deze info?

Vanaf het moment dat je als begeleiding via een getuigschrift kan aantonen dat je in het hoger onderwijs 60 uur pedagogische vorming hebt gevolgd, voldoe je aan één van de voorwaarden om stagebegeleiding te mogen zijn.

Ben je geholpen met deze info?

Om je in te kunnen schrijven voor een cursus en om in orde te zijn met de verzekeringen, moet je je lidgeld betaald hebben aan Scouts en Gidsen Vlaanderen. Het liefst ben je jin of sta je nog actief in leiding, maar het is uiteraard geen probleem dat je op cursus gaat als je niet meer in leiding staat.

Ben je geholpen met deze info?

Nee, iedereen mag op Gilwell of Basisweekend, of je nu een animatorattest hebt of niet. Je moet wel minstens 19 jaar oud zijn of 3 jaar in leiding staat voordat je op Gilwell of Basisweekend vertrekt.

Ben je geholpen met deze info?

Ja, jins mogen mee op Animator. Ze moeten hun stage niet tijdens hun jinjaar doen, maar mogen wachten tot ze leiding zijn.

Ben je geholpen met deze info?

Een deelnamebewijs is een bewijs dat je vorming hebt gevolgd. Je krijgt een deelnamebewijs van de organisator van de vorming waaraan je hebt deelgenomen. Veel steden en gemeentes betalen het inschrijvingsgeld van vormingsevenementen (gedeeltelijk) terug. Breng je deelnamebewijs dus zeker binnen bij de gemeente.

Ben je geholpen met deze info?

Nee, vorming volgen is niet verplicht. Maar het is wel handig om sterker in je schoenen te staan als leiding. Ontdek alle vormingen.

Ben je geholpen met deze info?

Wil je je uitschrijven voor een cursus? Dat kan via de link in de inschrijvingsmail of via de evenementenmodule. Annuleer je meer dan een week op voorhand? Dan stort Scouts en Gidsen Vlaanderen je het inschrijvingsgeld volledig terug. Annuleer je minder dan een week op voorhand? Dan wordt je inschrijvingsgeld teruggestort min de administratiekosten (6,5 euro voor een weekend, 12,50 euro voor een langere cursus).

Meer veelgestelde vragen