Kampterrein
Divider Divider Divider

Verzekeringen

Waarvoor ben je als scouts- of gidsenleiding verzekerd? Hoe vraag je een extra verzekering aan? En wat moet je doen je als het misloopt?

Yes, je bent verzekerd!

Als scoutslid en scoutsleiding ben je verzekerd. Maar ook je scoutslokaal is verzekerd. Die verzekeringen heten de ledenpolis en de lokalenpolis. 

Welke extra verzekeringen werden door jouw groep al aangevraagd? Check het overzicht!

Lees meer over de verzekeringen

Wat moet je doen bij schade?

Extra verzekeringen

Aanvragen of niet?

Twijfel je of je een extra verzekering moet aanvragen? Of weet je niet welke verzekering? Zoek het op in deze handige flowchart.

Check de flowchart

Gaan jullie op kamp of weekend?

Op kamp naar het buitenland? Dat geeft extra risico's.

Organiseren jullie een speciale activiteit of evenement?

Verhuren jullie tenten of lokalen? 

Bouw- of verbouwplannen?

En de vzw?

Veelgestelde vragen

Het betekent dat je je gedraagt als een verantwoordelijk en redelijk persoon. Je neemt geen onnodige risico’s en probeert gevaar op voorhand in te schatten en te voorkomen

Ben je geholpen met deze info?

Ja. Een aanhangwagen wordt gratis mee verzekerd bij de auto die de aanhangwagen trekt. De voorwaarde hiervoor is dat de aanhangwagen samen met het voertuig gekeurd wordt bij het Ethiaskantoor én dat de aanhangwagen vermeld wordt op het expertiseverslag.

Ben je geholpen met deze info?

Het aangifteformulier bestaat alleen in het Nederlands. Het geneeskundig getuigschrift (deel van de verzekeringspapieren) dat de dokter of het ziekenhuis ter plaatse moet invullen, kan je downloaden in het Frans, Engels, Spaans, Duits en Italiaans.

Ben je geholpen met deze info?

Je bent als scouts of gids verzekerd dankzij de ledenpolis voor lichamelijke ongevallen en burgerlijke aansprakelijkheid. Ziekte is niet verzekerd. Ontdek alles over de verzekeringen.

Ben je geholpen met deze info?

De evenementenverzekering dekt burgerlijke aansprakelijkheid en lichamelijke ongevallen van jullie groep, scoutsleden en helpers bij de organisatie. Het materiaal is niet verzekerd, je moet hiervoor een aparte polis afsluiten (dat kan via Scouts en Gidsen Vlaanderen).

Ben je geholpen met deze info?

Is de oud-leiding nog actief (en dus ingeschreven) binnen Scouts en Gidsen Vlaanderen? Dan zijn ze verzekerd. Zo niet, dan vraag je best een tijdelijke verzekering aan.

Ben je geholpen met deze info?

Meer veelgestelde vragen

Ben je geholpen met deze info?