Verzekering voor ondersteunende verenigingen

Kampvuurmoment

Hebben jullie als scoutsgroep een vzw die jullie ondersteunt? Maak je geen zorgen tijdens de bouw van de lokalen, de burendrink of bij het opstellen van huurcontracten dankzij de verzekering voor ondersteunende verenigingen.

Wat?

Deze verzekering geldt voor ondersteunende verenigingen, zoals vzw’s, verbonden aan een scoutsgroep. De vereniging organiseert vergaderingen, kleine evenementen en/of is de eigenaar of verhuurder van de lokalen of terreinen. De leden zijn geen lid van Scouts en Gidsen Vlaanderen.

Met deze verzekering ben je verzekerd voor lichamelijke ongevallen, bestuurdersaansprakelijkheid, burgerlijke en objectieve aansprakelijkheid en algemene bouwrisico’s.

Prijs?

Ethias stuurt je een offerte op maat, op basis van het soort activiteiten dat de ondersteunende vereniging organiseert en waarvoor ze zich willen verzekeren.

Hoe aanvragen?

Zo verloopt de aanvraag:

Meer info?

Lees de brochure Goed verzekerd?.

Bekijk de polis.

Veelgestelde vragen

Als leiding ben je verzekerd voor burgerlijke aansprakelijkheid. Dat wil zeggen dat je verzekerd bent als je schade berokkent aan iemand anders. Of als een van je leden schade veroorzaakt. Er moet duidelijke schade zijn én een duidelijke dader om een beroep te doen op deze verzekering. 

Ben je geholpen met deze info?

Nee, de vzw is de organisator. De vzw is niet verzekerd voor burgerlijke aansprakelijkheid via de ledenpolis.

Ben je geholpen met deze info?

Ja. Een aanhangwagen wordt gratis mee verzekerd bij de auto die de aanhangwagen trekt. De voorwaarde hiervoor is dat de aanhangwagen samen met het voertuig gekeurd wordt bij het Ethiaskantoor én dat de aanhangwagen vermeld wordt op het expertiseverslag.

Ben je geholpen met deze info?

Het betekent dat je je gedraagt als een verantwoordelijk en redelijk persoon. Je neemt geen onnodige risico’s en probeert gevaar op voorhand in te schatten en te voorkomen

Ben je geholpen met deze info?

Het aangifteformulier bestaat alleen in het Nederlands. Het geneeskundig getuigschrift (deel van de verzekeringspapieren) dat de dokter of het ziekenhuis ter plaatse moet invullen, kan je downloaden in het Frans, Engels, Spaans, Duits en Italiaans.

Ben je geholpen met deze info?

Je bent als scouts of gids verzekerd dankzij de ledenpolis voor lichamelijke ongevallen en burgerlijke aansprakelijkheid. Ziekte is niet verzekerd. Ontdek alles over de verzekeringen.

Ben je geholpen met deze info?

Meer veelgestelde vragen

Ben je geholpen met deze info?