Verzekering voor lokalen (ver)bouwen

Gidsen staan aan beide zijden van een rode loper. De loper leidt naar de inkom van het nieuwe lokaal.

Klaar om lokalen te bouwen of renoveren? Zorg dat je goed verzekerd bent voordat je aan de slag gaat.

Wat?

Neem een verzekering voor risico’s bij het (ver)bouwen van lokalen. Maar ook voor alle bouwplaatsrisico’s. En zo verzeker je ook de werf. 

Opgelet! Leden en leiding zijn tijdens het (ver)bouwen niet beschermd door de ledenpolis. Je helpers verzekeren voor lichamelijke schade (bij beroepsactiviteiten) doe je door een aparte polis af te sluiten via Ethias.

Prijs?

Ethias stuurt jouw groep een offerte op maat.

Hoe aanvragen?

Meer info?

Lees de brochure Goed verzekerd?.

Lees de infobrochure over alle bouwplaatsrisico’s (ABR).

Veelgestelde vragen

Ja. Een aanhangwagen wordt gratis mee verzekerd bij de auto die de aanhangwagen trekt. De voorwaarde hiervoor is dat de aanhangwagen samen met het voertuig gekeurd wordt bij het Ethiaskantoor én dat de aanhangwagen vermeld wordt op het expertiseverslag.

Ben je geholpen met deze info?

Het betekent dat je je gedraagt als een verantwoordelijk en redelijk persoon. Je neemt geen onnodige risico’s en probeert gevaar op voorhand in te schatten en te voorkomen

Ben je geholpen met deze info?

Het aangifteformulier bestaat alleen in het Nederlands. Het geneeskundig getuigschrift (deel van de verzekeringspapieren) dat de dokter of het ziekenhuis ter plaatse moet invullen, kan je downloaden in het Frans, Engels, Spaans, Duits en Italiaans.

Ben je geholpen met deze info?

Je bent als scouts of gids verzekerd dankzij de ledenpolis voor lichamelijke ongevallen en burgerlijke aansprakelijkheid. Ziekte is niet verzekerd. Ontdek alles over de verzekeringen.

Ben je geholpen met deze info?

De evenementenverzekering dekt burgerlijke aansprakelijkheid en lichamelijke ongevallen van jullie groep, scoutsleden en helpers bij de organisatie. Het materiaal is niet verzekerd, je moet hiervoor een aparte polis afsluiten (dat kan via Scouts en Gidsen Vlaanderen).

Ben je geholpen met deze info?

Is de oud-leiding nog actief (en dus ingeschreven) binnen Scouts en Gidsen Vlaanderen? Dan zijn ze verzekerd. Zo niet, dan vraag je best een tijdelijke verzekering aan.

Ben je geholpen met deze info?

Meer veelgestelde vragen

Ben je geholpen met deze info?