Instructeur

Scoutsleiding staan in twee groepjes op de binnenplaats van De Kluis. Klaar voor een spel. Van een groep begint iemand te lopen.

Wil je Jintro, Animator of Basisweekend begeleiden? Ga op Instructeur zodat vorming geven en methodieken bedenken je tweede natuur worden.

Wat is Instructeur?

Tijdens Instructeur leer je groepsdynamica toepassen, groepen uitdagen, groepsgesprekken begeleiden en vorming geven.

Wil je instructeur worden? Na je cursus kan je een attest 'instructeur in het jeugdwerk' behalen. Ontdek hoe je je attest behaalt.

Voor wie?

Voor iedereen die Gilwell volgde en graag vorming wil geven.

Kostprijs?

Instructeur kost 99 euro. Na de cursus krijg je een deelnamebewijs. Breng het binnen bij je gemeente, vaak krijg je het cursusbedrag volledig of gedeeltelijk terugbetaald.

Waar?

Je volgt Instructeur op één van onze Hopper-jeugdverblijven.

‘Ik voelde me elke dag grenzeloos groeien. Dat allemaal in een veilige omgeving, met warme mensen die het beste in me naar boven haalden.’

Klaas Nachtergaele, Gouw Webra

Veelgestelde vragen

Hopper is het merk van Scouts en Gidsen Vlaanderen. Bij Hopper vind je winkels en jeugdverblijven. Winkels met een aanbod persoonlijk kampeermateriaal (zoals wandelschoenen, slaapzakken en rugzakken), maar ook groepsmateriaal (tenten en kookgerief). En natuurlijk ook het officiële uniform. Op de jeugdverblijven is iedereen welkom om te logeren of een dag te vergaderen midden in het groen. Ideale groepsaccommodatie voor jeugdbewegingen en scholen, maar ook voor elke vereniging of avontuurlijke groep vrienden of familie.

Ontdek Hopper.

Informeer bij je groepsleiding. Misschien kan je hulp krijgen van oud-leiding die wel voldoet aan de voorwaarden? Of vraag het aan je districtscommissaris (DC)

Vanaf het moment dat je als begeleiding via een getuigschrift kan aantonen dat je in het hoger onderwijs 60 uur pedagogische vorming hebt gevolgd, voldoe je aan één van de voorwaarden om stagebegeleiding te mogen zijn.

Wil je je uitschrijven voor een cursus? Dat kan via de link in de inschrijvingsmail of via de evenementenmodule. Annuleer je meer dan een week op voorhand? Dan stort Scouts en Gidsen Vlaanderen je het inschrijvingsgeld volledig terug. Annuleer je minder dan een week op voorhand? Dan wordt je inschrijvingsgeld teruggestort min de administratiekosten (6,5 euro voor een weekend, 12,50 euro voor een langere cursus).

Om je in te kunnen schrijven voor een cursus en om in orde te zijn met de verzekeringen, moet je je lidgeld betaald hebben aan Scouts en Gidsen Vlaanderen. Het liefst ben je jin of sta je nog actief in leiding, maar het is uiteraard geen probleem dat je op cursus gaat als je niet meer in leiding staat.

Nee, iedereen mag op Gilwell of Basisweekend, of je nu een animatorattest hebt of niet. Je moet wel minstens 19 jaar oud zijn of 3 jaar in leiding staat voordat je op Gilwell of Basisweekend vertrekt.

Ja, jins mogen mee op Animator. Ze moeten hun stage niet tijdens hun jinjaar doen, maar mogen wachten tot ze leiding zijn.

Een deelnamebewijs is een bewijs dat je vorming hebt gevolgd. Je krijgt een deelnamebewijs van de organisator van de vorming waaraan je hebt deelgenomen. Veel steden en gemeentes betalen het inschrijvingsgeld van vormingsevenementen (gedeeltelijk) terug. Breng je deelnamebewijs dus zeker binnen bij de gemeente.

Meer veelgestelde vragen