Gilwell

vier gidsen op een bank in het zonnetje, benen gekruist, rond hen rugzakken op de grond.

Wil je hoofdanimator worden? En jezelf wat beter leren kennen? Ontdek jouw manier van samenwerken op Gilwell.

Wat is Gilwell?

Gilwell is een meerdaagse cursus. Op Gilwell neem je je manier van communiceren en samenwerken onder de loep. Wat zijn jouw drijfveren en wanneer ga je een uitdaging aan?

Wil je hoofdanimator worden? Een hoofdanimatortraject bestaat uit Basisweekend en Gilwell. Ontdek hoe je je attest behaalt.

Voor wie?

Vanaf 20 jaar of wie meer dan minstens twee jaar in leiding staat.

Kostprijs?

Gilwell kost 110 euro als je kiest voor een zesdaagse cursus, 132 euro voor een zevendaagse cursus of 99 euro voor een zevendaagse trektocht. Na de cursus krijg je een deelnamebewijs. Breng het binnen bij je gemeente, vaak krijg je het cursusbedrag volledig of gedeeltelijk terugbetaald.

Vormt het bedrag of de betaling een drempel voor jou? Dan biedt Scouts en Gidsen Vlaanderen enkele oplossingen aan.

Waar?

Er bestaan drie soorten Gilwell:

• Gilwell onderweg heeft geen vaste locatie, je bepaalt met de groep waar je naartoe gaat. Je zoekt zelf een slaapplaats en zorgt zelf voor eten.
    • Bij Gilwell combi hoef je je geen zorgen te maken over eten of slapen; alle maaltijden en een bed worden voor jou voorzien op één van onze Hopper-jeugdverblijven. In het midden van de week ga je op twee- of driedaagse.
    • Gilwell tenten gaat door op Hopper-jeugdverblijf De Kluis. Je slaapt in tenten, foeriers maken eten klaar.

‘Op Gilwell leer je met de bril van anderen kijken naar jezelf. Zo krijg je een beter beeld van je sterktes en zwaktes.’

Hylke Skoonheid, Scouts Sint-Kristoffel, Scheldewindeke

Veelgestelde vragen

Hopper is het merk van Scouts en Gidsen Vlaanderen. Bij Hopper vind je winkels en jeugdverblijven. Winkels met een aanbod persoonlijk kampeermateriaal (zoals wandelschoenen, slaapzakken en rugzakken), maar ook groepsmateriaal (tenten en kookgerief). En natuurlijk ook het officiële uniform. Op de jeugdverblijven is iedereen welkom om te logeren of een dag te vergaderen midden in het groen. Ideale groepsaccommodatie voor jeugdbewegingen en scholen, maar ook voor elke vereniging of avontuurlijke groep vrienden of familie.

Ontdek Hopper.

Ben je geholpen met deze info?

Informeer bij je groepsleiding. Misschien kan je hulp krijgen van oud-leiding die wel voldoet aan de voorwaarden? Of vraag het aan je districtscommissaris (DC)

Ben je geholpen met deze info?

Vanaf het moment dat je als begeleiding via een getuigschrift kan aantonen dat je in het hoger onderwijs 60 uur pedagogische vorming hebt gevolgd, voldoe je aan één van de voorwaarden om stagebegeleiding te mogen zijn.

Ben je geholpen met deze info?

Om je in te kunnen schrijven voor een cursus en om in orde te zijn met de verzekeringen, moet je je lidgeld betaald hebben aan Scouts en Gidsen Vlaanderen. Het liefst ben je jin of sta je nog actief in leiding, maar het is uiteraard geen probleem dat je op cursus gaat als je niet meer in leiding staat.

Ben je geholpen met deze info?

Nee, iedereen mag op Gilwell of Basisweekend, of je nu een animatorattest hebt of niet. Je moet wel minstens 19 jaar oud zijn of 3 jaar in leiding staat voordat je op Gilwell of Basisweekend vertrekt.

Ben je geholpen met deze info?

Ja, jins mogen mee op Animator. Ze moeten hun stage niet tijdens hun jinjaar doen, maar mogen wachten tot ze leiding zijn.

Ben je geholpen met deze info?

Een deelnamebewijs is een bewijs dat je vorming hebt gevolgd. Je krijgt een deelnamebewijs van de organisator van de vorming waaraan je hebt deelgenomen. Veel steden en gemeentes betalen het inschrijvingsgeld van vormingsevenementen (gedeeltelijk) terug. Breng je deelnamebewijs dus zeker binnen bij de gemeente.

Ben je geholpen met deze info?

Nee, vorming volgen is niet verplicht. Maar het is wel handig om sterker in je schoenen te staan als leiding. Ontdek alle vormingen.

Ben je geholpen met deze info?

Wil je je uitschrijven voor een cursus? Dat kan via de link in de inschrijvingsmail of via de evenementenmodule. Annuleer je meer dan een week op voorhand? Dan stort Scouts en Gidsen Vlaanderen je het inschrijvingsgeld volledig terug. Annuleer je minder dan een week op voorhand? Dan wordt je inschrijvingsgeld teruggestort min de administratiekosten (6,5 euro voor een weekend, 12,50 euro voor een langere cursus).

Meer veelgestelde vragen